Jure Klarić/CROPIX
SPAŠAVANJE NA POLJUDU

Predsjednik Marin Brbić: 'Do ljeta moramo prodati igrače za 7 milijuna eura!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 18. prosinac 2012. 19:59

Hajduk svoju budućnost temelji na prodaji nogometaša, ali predsjednik kluba Marin Brbić kaže da dosad na Poljud nije sletjela nijedna konkretna ponuda.

- Ne. Nemamo još ništa konkretno! - rekao je u utorak Brbić.

- Imamo puno upita, interes postoji za nekolicinom igrača, ali ne bih od toga radio veliku pompu, jer znate kako to obično biva, da od velike pompe ostane jedno veliko ništa - dodaje Hajdukov predsjednik.

Razgovori s Uefom

Najzanimljivija imena u izlogu više-manje su poznata (Vuković, Caktaš, Radošević, Maloča...), kao i očekivanja Hajduka da u dva sljedeća prijelazna roka (zima i ljeto 2013.) inkasira od prodaje igrača šest, sedam milijuna eura. Ambiciozna su to očekivanja, ali nisu neostvariva.

U Hajduku najprije razmišljaju o prodaji, a tek onda o dovođenju novih igrača.

- U ovom trenutku ne razmatramo ozbiljno moguć-nost dovođenja igrača. Brazilci?! Oni su još uvijek u fazi razmatranja - poručio je Brbić, što bi trebalo značiti da su Higor i Matheus iz Fluminensea još uvijek na čekanju.

Kakva je situacija s Uefom? Već se očekivala odluka o tome hoće li Hajduk snositi nekakve sankcije na temu financijskog fair-playa?

- Na žalost, čini se da Uefa nije tako brza kao što to od nas traže. Svaki dan čekamo odgovor, valjda će doći do Božića. Vjerujem u pozitivan odgovor pa da nam blagdani prođu u pravom zadovoljstvu...

Bili ste u Nyonu. Koje ste argumente izložili u korist Hajduka?

- Naš glavni argument je taj da ne možemo ispuniti naše obveze dok nama drugi duguju. Konkretno to znači da nam Fifa mora pomoći da naplatimo svoje dugove od Al Ittihada koji nam nije isplatio odštetu za Anasa Sharbinija. Apelirao sam na Uefu da nam pomogne, ali nisam siguran što Uefa može učiniti prema Fifi. Ipak, zadovoljan sam ishodom razgovora te očekujem pozitivan završetak cijele priče.

Arapski dug

Hajduk i dalje čeka da Fifa riješi slučaj Anasa Sharbinija. Arapi Hajduku duguju 1,8 milijuna eura i taj iznos stalno raste:

- Svaki mjesec dug se povećava za 15 tisuća eura, što ne bi bilo loše da nismo u situaciji u kakvoj jesmo. Novac nam treba odmah i sad.

Najavljeni budžet Hajduka za 2013. vrlo je ambiciozan, ali kako ga namjeravate ostvariti?

- Najviše očekujemo od prodaje igrača. Nažalost, nemamo jaku ligu da bismo mogli računati s prihodom od TV prava. Ali radimo na tome da povećamo prihode i s drugih strana. Najviše prostora vidimo u rastu komercijalnih prihoda. Te prihode smo povećali sa 2,7 na 4,8 milijuna kuna godišnje. Nadamo se i povećanju prihoda od sponzora. U ovoj godini imali smo 10 milijuna kuna od sponzora. Solidan prihod imamo i od ulaznica, 9,5 milijuna kuna, a vjerujem da ćemo to povećati kad uvedemo brojčanike, jer smo svjesni da nam tu puno novca bježi.

Strategija Hajduka je prodaja igrača, a što je s rezultatskim ambicijama?

- Hajduk se uvijek mora boriti za prvo mjesto. Na proljeće želimo trofej u Kupu Hrvatske. Hajduk je najbolje rezultate postizao kada je većina igrača dolazila iz naše škole. Naravno da je teško juriti rezultat, a s druge strane prodavati najbolje, ali da je to lako, onda bi svi mogli voditi Hajduk.

Linker
25. rujan 2024 05:18