Cole Palmer

 GLYN KIRK Afp
KIŠA GOLOVA

VIDEO: Ludnica u Premier ligi, Arsenal jedva preživio dramu, zvijezda i ispisala povijest, Liverpool na vrhu

Nakon početnog šoka za Londončane, Cole Palmer izveo je senzaciju
Piše: SN/HINAObjavljeno: 28. rujan 2024. 20:40

I prije kraja prvog dijela moglo se kazati: Šesto kolo Premier lige pripada Coleu Palmeru! Fantastični veznjak Chelseaja, koji je prošle sezone zabio 22 ligaška pogotka, u nedjeljnom ogledu s Brightonom do 31. minute je postigao hat-trick, a do kraja poluvremena i "poker".

Ogled na Stamford Bridgeu startao je pogotkom gostiju u sedmoj minuti. Nakon velike greške londonske obrane, Georginio Rutter (7.) doveo je Brighton u vodstvo. Zatim na scenu nastupa zvijezda koju je Pep Guardiola otpisao, da bi u Chelseaju pronašao mjesto "pod suncem".

Palmer je zabio u 21. minuti na asistenciju Jacksona, u 28. je preokrenuo rezultat pogotkom iz kaznenog udarca, da bi u 31. rasporio mrežu Brightona fenomenalnim pogotkom iz slobodnog udarca. No, nije Chelsea mogao lako disati, jer već u 34. Carlos Baleba vratio je Brighton na minus jedan.

Prvi gol Palmera pogledajte OVDJE, drugi OVDJE, treći OVDJE, a četvrti OVDJE.

Inače, Palmerov hat-trick satkan u 10 minuta nije najbrži u povijesti Premier lige. Teško da će itko prestići Sadia Manea, koji je u dresu Southamptona sezone 2014./2015. zabio tri gola u razmaku od dvije minute i 56 sekundi! S druge strane stajala je Aston Villa.

Isto tako, Palmeru je ovo treći hat-trick za Chelsea u Premiershipu i u tom segmentu stigao na vrh liste. U povijesti plavih Londončana to je uspjelo samo Jimmyju Floydu Hasselbainku, Didieru Drogbi i Franku Lampardu.

Međutim, ni tu nije bio kraj! Palmer je u 41. minuti zabio još i četvrti gol na utakmici! Čak ni to nije najbrži "poker" u Premier ligi, jer je Jermain Defoe 2009. zabio četiri u 18 minuta na utakmici Tottenhama i Wigana. Utrpao je tada Defoe i peti do kraja utakmice... Ipak, Palmer će ispisati povijest Premier lige jer je postao prvi igrač koji je zabio "poker" u prvom poluvremenu. Spomenutom Defoeu to je pošlo za nogom u drugom... U konačnici, rezultat je ostao 4:2 za Chelsea, koji broji 13 bodova na privremeno trećem mjestu ljestvice.

Nogometaši Arsenala poravnali su se bodovno s Manchester Cityjem na vrhu ljestvice engleskog prvenstva dramatičnom 4-2 (2-0) domaćom pobjedom protiv Leicester Cityja u 6. kolu.

Nakon što je Arsenal na odmor otišao s prednosti od 2-0 golovima Martinellija (20) i Trossarda (45+1) izgledalo je kako će lako do novih bodova. No, u nastavku je Justin (47, 63) s dva gola poravnao na 2-2, a taj je rezultat vrijedio sve do duboko u sudačkoj nadoknadi. Onda su Trossard (90+4) svojim drugim i Havertz (90+9) svojim prvim pogotkom ipak osigurali tri boda za favorita.

Nogometaši Liverpoola preuzeli su vrh ljestvice engleske Premier lige nakon 2-1 (1-0) gostujuće pobjede protiv Wolverhampton Wanderersa u posljednjem susretu subotnjeg programa 6. kola.

Liverpool je poveo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena golom Konatea (45+2), na 1-1 poravnao je Ait Nouri (57), ali ubrzo potom je Salah (61-11m) s bijele točke vratio prednost "crvenima".

Liverpool sada ima 15 bodova, jedan više od drugog Manchester Cityja i trećeg Arsenala, dva više od četvrtog Chelseaja, odnosno tri više od pete Aston Ville koja ima utakmicu manje odigranu.

Wolverhampton je na dnu s jednim bodom.

Linker
28. rujan 2024 21:45