Roman Abramovič 2003. godine

 STR/AFP/PROFIMEDIA Str/Afp/Profimedia
CLAUDIO RANIERI

‘Abramovič je bio kao dijete na igralištu! Tko zna bi li uopće kupio Chelsea da nismo dobili Liverpool...‘

Bio je prvi trener kluba pod vodstvom ruskog oligarha, prisjetio se toga doba...
Piše: Predrag Žukina/JLObjavljeno: 16. ožujak 2022. 20:51

Kakva je sudbina europskog prvaka Chelseaja, što će biti s Romanom Abramovičem, čemu se mogu nadati navijači "Bluesa" u skoroj budućnosti?! Dok traje rat u Ukrajini, sankcije prema svemu što "miriše" na Rusiju sve se više intenziviraju i još je uvijek neizvjesno kakav će biti rasplet sage o londonskom klubu u svjetlu događanja na istoku Europe. Mnogi su mediji neki dan prenijeli vijest da je Abramovič bio u Istanbulu u koji je otišao letom iz Tel Aviva, no prave informacije o samom Chelseaju dolaze na kapaljku. Njegov boravak u Turskoj bio je nova "runda" pregovora o prodaji?! Financijska budućnost je u svakom slučaju neizvjesna, klub više ne može prodavati ulaznice, ne mogu niti kupovati i prodavati igrače. Otkad je Abramovič kupio Chelsea 2003., ali i nikad prije tako nešto se nije dogodilo; zapravo nikad niti jedan klub takvog renomea nije bio u sličnoj situaciji.

Talijanski trener Claudio Ranieri je te, sada već davne 2003. godine bio trener Chelseaja. Prisjetio se tih dana kad je ruski oligarh bio u potpuno drugačijoj situaciji no što je danas:

- S Chelseajem će sve biti u redu, uvjeren sam. Oni su europski i svjetski prvaci, neće biti nimalo teško naći kupca koji će i sam biti na visokom nivou.

Ranieri je prenio svoje dojmove o tome kakav je Abramovič bio lik:

- Ruski oligarh kupuje klub?! I tada je Putin bio ruski predsjednik, ali situacija je bila u potpunosti drugačija nego danas. Nismo o tome uopće razmišljali. A Abramovič?! Bio je mlad, bio je potpuno zanešen tom pričom. Bio je kao malo dijete kad ga pustite na igralište. Dolazio je na utakmice kad god je mogao, želio je u sve biti upućen. Mi smo se plasirali u Ligu prvaka u zadnjem kolu Premiershipa pobjedom protiv Liverpoola i to je bio "okidač" za njegovu odluku u kupovini kluba. Tko zna, sve bi bilo drugačije da tada nismo pobijedili... - rekao je Ranieri.

Linker
03. svibanj 2024 23:38