Alex Ferguson

 OLI SCARFF Afp
TOP 5 NAJBOLJIH

Alex Ferguson tek četvrti nabolji menadžer na Otoku!? Pogledajte kontroverzan izbor nogometnog lisca

‘Guardiola je drugi jer je fantastičan njegov utjecaj na nogomet koji danas igraju rekreativci‘
Piše: D. Krušelj/JLObjavljeno: 10. studeni 2021. 08:46

Trinaest premierligaških naslova i čak 27 godina za kormilom Manchester Uniteda bili su dovoljni Alexu Fergusonu da zauzme samo četvrto mjesto na ljestvici najboljih menadžera u izboru Neila Warnocka. 72-godišnji trener, koji je u karijeri vodio više od 1600 utakmica, upravo je dobio otkaz u Middlesbroughu, a dok čeka sljedeću priliku kroji zabavne privatne ljestvice najutjecajnijih menadžera.

- U eri Premier lige broj jedan je Arsene Wenger zato što je oplemenio natjecanje cijelim nizom inovacija, koje su u međuvremenu svi prigrlili. Od nutricionizma preko fitnes trenera do korištenja videa i moderne tehnologije. O takvim stvarima prije njega nitko nije niti razmišljao – objašnjava Warnock u razgovoru za talkSPORT.

image

Neil Warnock

MI NEWS Nurphoto Via Afp

Na drugo mjesto bivši menadžer Sheffield Uniteda, QPR-a, Crystal Palacea i Leedsa stavlja Pepa Guardiolu, a iza njega Juergena Kloppa.

- Guardiola je drugi jer je fantastičan njegov utjecaj na nogomet koji danas igraju rekreativci u parkovima i amateri u nižim ligama. Klopp je treći, ali u perspektivi bi lako mogao skočiti na drugo mjesto. Već je odradio fenomenalan posao s Liverpoolom, a ispred sebe ima još dobrih deset godina i momčad punu potencijala.

Sir Alex je tek četvrti, a top pet klub zatvara Jose Mourinho.

- Ferguson je ispred Mourinha jer je duže trajao i vjerojatno je bio najbolji u dijelu "man managementa", jer tada stožeri nisu bili tako veliki i menadžer je sam odrađivao većinu posla. Mourinho je peti jer se sjajno nosio s medijima u najtežim trenucima – zaključčuje Warnock.

Linker
26. travanj 2024 22:00