GLYN KIRK Afp
RASTE NEZADOVOLJSTVO

Američki vlasnik s ove je tri riječi pokopao igru Chelsea, Kovačićev trener ima sve manje vremena

Pozitivni rezultati u prethodnim susretima pali su u vodu, domaći remi zadržao ih je na 10. mjestu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. ožujak 2023. 15:14

Chelsea se mučio od početka sezone, a još više od dolaska Grahama Pottera na klupu, nakon što je u rujnu Thomasu Tuchelu uručen otkaz. Simbolično, za Nijemca je rastanak s klubom stigao nakon poraza od Dinama na Maksimiru (1:0) u prvom kolu Lige prvaka. Momčad je trenutno 10. u prvenstvu i ne uspijevaju nanizati pobjede za pomak na ljestvici. Kad su nanizali dvije pobjede, najprije protiv Leedsa (1:0), a zatim i protiv Leicester Cityja u prošlom kolu (3:1), sada su na svojem stadionu dočekali Everton i priuštili svojim navijačima još jedno blijedo izdanje (2:2).

Rezultatom nije bio zadovoljan ni američki vlasnik Todd Boehly kojega je nakon utakmice dočekao jedan od navijača i pitao ga za mišljenje o utakmici. On pak nije skrivao svoju frustraciju.

- J***ote.. us**na igra...

Vlasnik, koji je u posljednja dva prijelazna roka potrošio već preko 500 milijuna na skupocjena pojačanja i od svoje momčadi očekuje bolje rezultate otkako je i službeno naslijedio Romana Abramoviča na toj funkciji koncem svibnja prošle godine. Chelsea je trenutno devet bodova udaljen od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, plasman koji je zasigurno cilj novom šefu. Engleski mediji ranije su špekulirali uslijed loših rezultata Grahama Pottera, kako je njegova trenerska funkcija pod velikim pritiskom, ali Boehly je odlučio pokloniti još malo vremena engleskom strategu koji je prije Chelsea trenirao Brighton, Swansea, Östersund i Leeds Carnegie. Sudeći po ovoj reakciji, moguće je kako Potter neće kraj sezone dočekati na klupi Londonskih plavih.

Linker
02. svibanj 2024 20:49