Nogometaši Manchester Uniteda

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
ENGLEZI DONOSE

Apple kupuje Manchester United i čini ga najbogatijim na svijetu!? Poznate i brojke, gradit će i stadion...

Ako se ovo uistinu dogodi, Newcastle, Manchester City i PSG ostat će u debeloj sjeni...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2022. 12:15

Engleski mediji "provalili" su najnoviju ekskluzivu! Ako se informacije koje je u javnost plasirao tabloid Daily Star obistine, Manchester United postao bi - najbogatiji nogometni klub na svijetu. Naime, sad kad je postalo jasno da će klub s Old Trafforda završiti na prodaji, pojavio se interes Applea. Tehnološki gigant bi, prema informacijama koje već kruže u javnosti, bio spreman kupiti Manchester United za vrtoglavih 5.8 milijardi funti.

Još uvijek aktualni vlasnici, braća Glazer, odlučili su da će klub dati u dobre ruke, a od Appleovih, slažu se mnogi, rijetko postoji bolja ruka. Šefovi te multinacionalne korporacije već su iskazali interes za tu investiciju, a sad slijede runde i runde pregovora... Jer, prvo treba zadovoljiti Glazere i u dražbi za kupnju dostaviti najveću ponudu.

image

Braća Glazer

OLI SCARFF Afp

Apple je najveća tehnološka kompanija na svijetu s godišnjim prometom od oko 325 milijardi funti, a njena je ukupna vrijednost procjenjena na nestvarnih 2 trilijuna funti. No, nema gotovo nikakvog iskustva u vođenju nogometnog kluba, naročito onog kalibra Manchester Uniteda.

U poslu bi, kao i u nedavnoj kupnji Chelseaja od strane američkog milijardera Todda Boehlyja trebala sudjelovati Raine Group banka, u kontekstu posrednika, kako bi sve prošlo glatko. Glavni direktor Applea Tim Cook već njeguje dobre kontakte s njima. Daily Star donosi i da bi Cook volio izgraditi novi stadion Manchester Uniteda koji bi onda, valjda, bio najbolji na svijetu.

image

Tim Cook, direktor Applea

GONGORA Nurphoto Via Afp

Linker
26. travanj 2024 17:02