JOSE COELHO Afp
ODUŠEVIO OTOK

‘Apsolutno briljantan‘: Čaroliji Kovačića naklonili se i igrači Liverpoola, nije samo zbog gola bio junak

Mateo je zabio vjerojatno najspektakularniji gol u karijeri, dive mu se i trener i protivnici
Piše: Kazimir Guberina, SNObjavljeno: 02. siječanj 2022. 20:58

Mateo Kovačić postigao je sjajan pogodak za Chelsea u derbiju 21. kola engleske Premier lige protiv Liverpoola na Stamford Bridgeu, koji je okončan bez pobjednika (2:2).

Hrvatski reprezentativac upisao se u listu strijelaca u 42. minuti kada je s dvadesetak metara na spektakularan način iz voleja naciljao lijevi kut Liverpoolova golmana, a lopta se od vratnice odbila u mrežu. Bio je to drugi pogodak Matea Kovačića ove sezone, te ukupno četvrti u dresu londonske momčadi.

>>> Pogodak Matea Kovačića pogledajte OVDJE!

Nije se hrvatski veznjak istaknuo samo vrhunskim pogotkom, već i sjajnom igrom u ovom derbiju te je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu (odradio je 90 minuta). 'Zabio je apsolutno briljantan gol i vratio vjeru našim navijačima', ustvrdio je Kovačićev trener Thomas Tuchel. Fantastičan udarac, treba priznati, naklonili se Mateu i Liverpoolovi Virgil van Dijk te Jordan Henderson.

image

Kovačićev učinak protiv Liverpoola

SN

GRAFIKA: SOFASCORE.COM

Iako su Redsi vrhunski započeli derbi povevši 2:0, na predah se otišlo u rezultatskom egalu. U posljednjoj utakmici za Liverpool prije odlaska na afrički Kup nacija Mane i Salah su dvaput matirali obranu domaćina, ali dva pogotka prednosti Salah i suigrači ovog puta prosuli su u samo tri minute zahvaljujući navedenoj čaroliji Kovačića, te pogotku Pulisica u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Uvertira derbija u britanskoj prijestolnici bila je također više nego zanimljiva. Naime, menadžer Chelseaja Thomas Tuchel izostavio je iz momčadi nominalno najboljeg i najskupljeg napadača Romelua Lukakua, koji se u jednom intervjuu talijanskom medijima potužio da pod vodstvom Tuchela ne može zbog drugačijeg sustava igre pružati predstave kao u dresu milanskog Intera.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Tuchel je u konačnici pokazao tko je gazda u svlačionici europskog prvaka, bez obzira što u momčadi nije bilo još jednog skupog napadača u liku Time Wernera. Jürgen Klopp, s druge strane, zbog koronavirusa nije mogao voditi Liverpool, dok u sastavu gostiju zbog istog razloga nije bilo vratara Alissona Beckera te Matipa.

U nastavku utakmice su Salah i Mane mogli ponovno dovesti Redse u dobitničku poziciju, ali i londonska družina koristila je svaku prigodu za uzvrat u sjajnoj utakmici dva vrhunska suparnika. 'Prvih 45 minuta bili su najbolje poluvrijeme ove sezone', složni su engleski mediji.

A kako to obično biva, podjelom bodova najviše se razveselio netko treći, u ovom slučaju vodeći na premierligaškoj tablici Manchester City, koji sada ima prednost u odnosu na Chelsea od deset bodova i čak 11 više od Liverpoola.

Linker
04. svibanj 2024 19:26