MICHAEL BARROW/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
IGRA NESTVARNIH IZNOSA

Arapi su pokupovali sve, ali ne i ono što najviše žele. Nisu im pomogle ni milijarde rasipnog šeika

Drugi glavni ponuđač bila je Ineos grupa britanskog biznismena Sir Jima Ratcliffea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. listopad 2023. 15:34

Novi važan trenutak u procesu prodaje Manchester Uniteda dogodio se u subotu, a o njemu uz oznaku ‘breaking news‘ javljaju brojni engleski portali.

Prema izvještaju BBC-a, katarski šeik Jassim bin Hamad Al Thani povukao se iz procesa kupnje kultnoga kluba s Old Trafforda.

Šeik Jassim ponudio je čak pet milijardi funti za preuzimanje kluba, no razgovori su propali jer su aktualni vlasnici odbili ponudu.

United je u vlasništvu američke obitelji Glazer od 2005. godine, a kupila ga je za 790 milijuna funti.

Otkako su Glazeri u studenome 2022. godine objavili kako razmišljaju o prodaji, stigle su dvije ozbiljne ponude.

Šeik Jassim bin Hamad Al Thani bio je zainteresiran za kompletno preuzimanje kluba, te je ponudio i izgradnju novog stadiona te ulaganje u kupovinu novih igrača, između ostalog. Ukupno bi milijardu i pol uložilo u napredovanje kluba u raznim područjima, tvrdi Fabrizio Romano.

Tržišna vrijednost Manchester Uniteda je procijenjena na 3,2 milijarde dolara, a sad su Glazeri odbili gotovo dvostruko veću ponudu katarskog šeika.

Drugi glavni ponuđač bila je Ineos grupa britanskog biznismena Sir Jima Ratcliffea koja je htjela preuzeti samo kontrolni udio.

Prema podacima iz ožujka ove godine, United duguje 969,6 milijuna funti kroz kombinaciju bruto duga, bankovnih posudbi i nepodmirenih naknada za prijenos s povezanim plaćanjima.

Zasad još nitko nije službeno komentirao ovu vijest, no neslužbeno su Katarci potvrdili Fabriziju Romanu da se povlače iz pregovora...

Linker
06. svibanj 2024 13:26