Poruke protiv obitelji Glazer izvješene na Old Traffordu prošle godine

 PAUL ELLIS/Afp
GLAZERI ODLAZE?

Arapski kapital na vidiku: Katarski investitori pripremaju veliku ponudu za kupnju Manchester Uniteda

Navijači zahtijevaju promjenu vlasnika, a Glazeri su na meti kritika jer je zadnji trofej osvojen 2017.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. veljača 2023. 07:10

Katarski investitori planiraju dati veliku ponudu za kupnju Manchester Uniteda, objavio je Daily Mail. U tekstu se ulagače opisuje kao "skupinu privatnih, bogatih pojedinaca" iz Katara, koji je bio domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine.

Tvrtka INEOS Jima Ratcliffea formalno je ušla u proces nadmetanja za kupnju Uniteda prošlog mjeseca nakon što su američki vlasnici kluba, obitelj Glazer, u studenom rekli da su počeli razmatrati opcije uključujući nova ulaganja ili potencijalnu prodaju.

Bloomberg News je prošlog mjeseca izvijestio da Qatar Sports Investments (QSI), koji posjeduje Paris St Germain, razmatra ili potpuno preuzimanje ili udio u Manchester Unitedu ili njegovom rivalu Liverpoolu.

Navijači Uniteda zahtijevaju promjenu vlasnika, a Glazeri su bili na meti žestokih kritika jer je tim posljednji put osvojio trofej 2017. godine, podigavši ​​trofeje Europske lige i Liga kupa.

U travnju su tisuće ljudi prosvjedovale ispred Old Trafforda, paleći baklje i pjevajući pjesme tražeći od Glazerovih da "nestanu iz kluba". Unitedov neto dug, još jedna jabuka razdora među navijačima, do rujna je narastao na 515 milijuna funti.

Momčad koju vodi Erik ten Hag treća je u ligi s 42 boda nakon 21 utakmice, tri boda iza Manchester Cityja, ali osam manje od vodećeg Arsenala, koji je odigrao i utakmicu manje.

Linker
05. svibanj 2024 08:18