OLI SCARFF Afp
SJAJNI TOPNICI

Arsenal maestralnom partijom potvrdio titulu jesenskog prvaka! Hit Premier lige srušio i Chelsea

Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret, a treći je to poraz u nizu za Chelsea
Piše: Andro PolićObjavljeno: 12. studeni 2022. 22:43

Nogometaši Arsenala povećali su svoju prednost na vrhu ljestvice engleskog prvenstva na pet bodova ispred drugog Manchester Cityja zahvaljujući 2-0 (0-0) pobjedi na gostovanju kod posljednjeg Wolverhampton Wanderersa u susretu 15. kola.

Strijelac oba pogotka bio je kapetan Martin Odegaard (55, 75), koji je u oba navrata okrunio odlične akcije suigrača.

Ovom pobjedom Arsenal je stigao do učinka od 37 bodova iz 14 utakmica te odlično iskoristio 1-2 domaći poraz Cityja od Brentforda ranije u subotu.

Wolverhampton je ostao na dnu sa 10 bodova.

Newcastle je upisao petu uzastopnu pobjedu u Premier ligi, a najnovija "žrtva" bio je Chelsea. "Svrake" su slavile na domaćem terenu 1-0, te tako stigle na dva boda zaostatka za drugoplasiranim Manchester Cityjem, koji ima i utakmicu manje. Svih 90 minuta za goste iz Londona odigrao je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Potez odluke dogodio se u 67. minuti utakmice. Kvalitetnu akciju Newcastlea, sjajnim udarcem s ruba 16-erca, okrunio je Joe Willock, kojemu je to drugi pogodak sezone, ali ujedno i druga uzastopna utakmica Premier lige u kojoj se upisao u listu strijelaca.

Pogodak Willocka pogledajte ovdje

Newcastle je stigao do 11. utakmice bez poraza, a treba spomenuti kako su zapravo doživjeli samo jedan poraz ove sezone, protiv Liverpoola zadnjeg dana kolovoza. S druge strane, nastavak je ovo nedaća za Chelsea Grahama Pottera. Nakon poraza od Arsenala proteklog vikenda, a zatim i ispadanja iz Liga kupa od Manchester Cityja, treći je ovo vezani poraz za "bluese" koji će na pauzu za Katar otići na velikoj distanci od vodećih momčadi Premier lige. Trenutačno su osmi, a sutra se međusobno sastaju Crystal Palace i Fulham, a eventualnom pobjedom jedna od tih momčadi preskočila bi Chelsea na ljestvici.

Linker
25. travanj 2024 14:12