Mikel Arteta

 GLYN KIRK Afp
REDIZAJN SVLAČIONICE

Arsenal ruši ulazni rekord kluba, ali se na kraju sezone i rješava čak 11 igrača?!

Najizgledniji odlazak je švicarskog reprezentativca Granita Xhake u Bayer Leverkusen
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 17. svibanj 2023. 05:09

Arsenal bi na ljeto mogao pročistiti svlačionicu i riješiti se čak 11 igrača. Uprava kluba pripremila je više od 200 milijuna funti za nova pojačanja koja trener Mikael Arteta želi dovesti na ljeto, a zbog financijskog fair-playa mora imati i određenu zaradu.

Najizgledniji odlazak je švicarskog reprezentativca Granita Xhake u Bayer Leverkusen, a uz njega klub bi mogli napustiti Kieran Tierney, Emile Smith Rowe, Florin Balogu, Rob Holding, Ainsley Maitland-Niles, Albert Sambi Lokonga, Nuno Tavares, Cedric Soares, Reiss Nelson i Eddie Nketiah, piše Daily Mail.

Uz brojne odlaske Arteta već slaže ekipu za iduću sezonu, a jedan od glavnih imena koja se spominju je ime West Hamovog veznjaka Declana Ricea.

image

Declan Rice

JUSTIN TALLIS Afp

‘Topnici‘ su West Hamu već ponudili više od 100 milijuna eura za engleskog veznjaka i označen je kao prioritet u nadolazećem prijelaznom roku. Njegovim transferom oborili bi rekord kluba koji i dalje drži Nicolas Pepe koji je u sezoni 2019./20. stigao iz Lillea za 80 milijuna eura, a sada se nalazi na posudbi u francuskoj Nici. Rice bi također imao i visoku plaću od čak 345 tisuća eura. Još jedno ime koje se spominje u kuloarima Arsenala je Brightonov veznjak Moises Caicedo.

Arsenal teoretski i dalje ima šansu za naslov prvaka Engleske, no City uz utakmicu manje bježi četiri boda. Cityju je potrebna još jedna pobjeda da obrani naslov što bi se moglo ostvariti već u nedjelju kada dočekuju Chelsea, dok Arsenal u dva dana prije igra protiv Nottingham Forresta.

Linker
26. travanj 2024 20:31