ADRIAN DENNIS Afp
DERBI SJEVERNOG LONDONA

Arsenal srušio Tottenham: Pao novi rekord, pogledajte pogodak odluke i kaos iz prvog dijela

Sudac Gillett čak je sedam puta pisao u svoju bilježnicu, pet su opomena zaradili ‘Pijetlovi, a dvije ‘Topnici
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2024. 17:04

Minimalnom 1:0 pobjedom Arsenal je slavio protiv Tottenhama u četvrtom kolu Premier lige. Pogodak vrijedan tri boda u u 64. je minuti postigao Gabriel. Sjevernolondonski derbi prije i tijekom samog dvoboja nerijetko odiše tenzijama, a da je tako, nogometaši obje momčadi, zajedno s glavnim sucem Jarredom Gilletom, još su jednom pokazali već u uvodnih 45 minuta.

U prvom je poluvremenu, naime, izjednačen rekord dodijeljenih žutih kartona. Sudac Gillett čak je sedam puta pisao u svoju bilježnicu, pet su opomena zaradili ‘Pijetlovi, a dvije ‘Topnici. Nastavlja se tako festival žutih kartona na Otoku, s obzirom da je na jučerašnjoj utakmici Bournemoutha i Chelseaja dodijeljeno najviše kartona u povijesti, njih čak 14.

POGODAK GABRIELA POGLEDAJTE OVDJE

Izražene napetosti svoj su vrhunac, pak, dočekale u 37. minuti. Nakon što je Jurrien Timber u jednom duelu srušio Pedra Porra, uslijedio je opći kaos. Vratar Spursa Guglielmo Vicario unio se u lice braniču Arsenala, Nizozemac mu je ‘odgovorio‘ zgrabivši ga za dres, a ubrzo su se u prostoru od svega dva metra skupili gotovo svi igrači na terenu. Izgledalo je da bi stvar svakog sekunda mogla eskalirati, no sve se srećom primirilo, a s žutim kartonom su iz meteža izašli tek dvojica aktera koja su i započela sukob.

‘KAOS‘ POGLEDAJTE OVDJE

Gostujuća pobjeda Newcastle Uniteda

U posljednjem susretu četvrtog kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle United je na gostovanju preokretom pobijedio Wolverhampton s 2-1.

Domaćin je poveo u 36. minuti golom Joaa Gomesa, no "Svrake" su u posljednjih 15 minuta okrenule rezultat.

Izjednačio je Fabian Schär u 75. minuti, a pet minuta kasnije Harvey Barnes je doveo goste u prednost. (Hina)

Linker
15. rujan 2024 21:05