BEN STANSALL Afp
SUDAR DIVOVA

Arsenal u derbi protiv Cityja ulazi bez važnog igrača, Arteta poručio: ‘Ako i pobijedimo, nismo osvojili naslov‘

‘Ono što su učinili u posljednjih šest-sedam godina zaslužuje poštovanje. Željeli smo smanjiti razliku, i sad smo rame uz rame‘
Piše: Tomislav Dragobratović, Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. travanj 2023. 14:01

Pred Arsenalom i Manchester Cityjem je ključna utakmica u borbi za naslov prvaka. Nakon što je u posljednjoj utakmici Arsenal kod kuće odigrao 3:3 remiju protiv Southamptona, Topnici su pobjegali Cityju na pet bodova prednosti, ali uz dvije utakmice više. Drugim riječima, ukoliko City odnese pobjedu u idućem derbiju i onoj zaostaloj utakmici preuzeo bi vrh i vrlo vjerojatno uzeo i naslov prvaka.

Arsenalov trener Mikel Arteta održao je press konferenciju pred utakmicu i otkrio da je ključan igrač u obrambenoj liniji William Saliba nedostupan za utakmicu.

- Nažalost, nije bilo stvarnog poboljšanja stanja pa još uvijek čekamo. Još uvijek se nadamo, ali prošao je tejdan, a on nije mogao igrati. Trenutno ga nemamo i pripremamo se za ovu utakmicu bez njega. Vjerojatno će i sljedeća utakmica (Chelsea) doći prerano - rekao je Arteta.

image
BEN STANSALL Afp

Artetina momčad s tri je uzastopna remija značajno kompromitirala izglede za osvajanje prve titule nakon 2004. godine.

- Vjera postoji. Gledao sam kako su igrači reagirali nakon utakmice protiv Southamptona, branili su jedan drugog u svakom trenutku. Doista to želimo i pokazat ćemo to u srijedu. No, moramo biti savršeni jer se to od nas traži u ovom dijelu sezone – dodao je menadžer Topnika.

Pojasnio je zašto smatra da derbi na Etihadu neće odlučiti.

- Ako pobijedimo, nismo osvojili ligu. Vjerojatno bi to promijenilo postotke, ali i dalje nas čeka još pet utakmica i ovoj ligi i to je vrlo varljivo.

Dodao je kako je od početka znao da treba nadvisiti City i Liverpool.

- Ono što su učinili u posljednjih šest-sedam godina zaslužuje poštovanje. Željeli smo smanjiti razliku, i sad smo rame uz rame – zaključio je Arteta.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Valja reći kako je uz Salibu upitan i Švicarac Granit Xhaka, koji ima važnu ulogu u Arsenalovoj momčadi ove sezone.

Od Salibine ozljede Arsenal ima sve više problema u obrambenom dijelu, a upravo će obrana biti ključna za zaustavljanje Erlinga Haalanda.

- On je neusporediv. On to može jer mu odgovara postava i ima dobre igrače oko sebe. S njim imaju kapacitet igrati na drugačiji način - nadodao je španjolski strateg.

Utakmica je na rasporedu u srijedu u od 21:00. Prvi dvoboj u sezoni na Emiratesu završio je gostujućom 3:1 pobjedom Građana.

Linker
02. svibanj 2024 10:55