Harriet Lander/Getty Images
PIŠU ENGLESKI MEDIJI

'ARSENALOVI IGRAČI OTVORENO SU ISMIJAVALI UNAIJA EMERYJA' Procurili zanimljivi detalji iz svlačionice Topnika: 'Jednostavno je izgubio kontrolu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2019. 17:42

Na dan kada je Unai Emery smijenjen s menadžerske klupe Arsenala engleski mediji puni su napisa kako zapravo španjolski stručnjak nikad i nije najbolje prihvaćen u svlačionici 'Topnika'.

"Igrači su otvoreno ismijavali njegov naglasak i iščašeni engleski jezik. Nisu to radili samo putem lajkova na društvenim medijima nego i komentarima i imitacijama njegovog izgovora na trening kompleksu. Pred sam kraj Španjolac je jedostavno izgubio kontrolu. Najbolji znak koliko su nisko pale njegove dionice bio je poraz 'Kralja Europske lige' od Eintrachta kod kuće", piše London Evening Standard.

Španjolac se tako nakon neuspješnih 18 mjeseci oprostio od klupe velikana, a njegovim privremenim nasljednikom imenovan je Freddie Ljungberg.

"U očaju je Emery izmijenio više igrača i formacija u pokušaju da osvježi stvari. Koristio je više igrača (35) i napravio više izmjena na poluvremenu (32) od bilo kojeg drugog premierligaškog menadžera", dodaje se u tekstu.

Komunikacija je bila velik problem u redovima Arsenala, a priznao je to i mladi Bukayo Saka u rujnu.

"Ponekad ne razumijem kada trener pokušava komunicirati sa mnom. Bolju komunikaciju imam s Freddiejem Ljungbergom", rekao je tada Saka.

A kada su Pierre-Emerick Aubameyang i Alexandre Lacazette rekli klupskim čelnicima da neće potpisati nove ugovore dok je Emery trener, Španjolcu više nije bilo spasa...

Linker
26. travanj 2024 20:02