Manchester City i Phil Foden imaju teško gostovanje kod Aston Ville

 DARREN STAPLES Afp
GOSTI BEZ RODRIJA

Aston Villa ima savršen trenutak za prekinuti negativan niz protiv Manchester Citya

Domaćin Birminghama je u pobjedničkom nizu od 13 domaćih utakmica u Premier ligi
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 06. prosinac 2023. 18:55

Pep Guardiola je trn u oku Unai Emerya. Susretali su se 13 puta, a Emery još nije okusio pobjedu nad sunarodnjakom, izgubivši posljednjih pet s ukupnom gol razlikom 13-5. Večeras (21.15) to Emery želi promijeniti.

Villa je u pobjedničkom nizu od 13 domaćih utakmica u Premier ligi. Ekipa iz Birminghama na domaćem terenu ima najbolju (23:5) gol-razliku i najviše zabijenih golova. Manje primljenih golova na vlastitom terenu ima samo Newcastle. Uz to, City će se morati prilagoditi igri bez Rodrija, koji služi kaznu zbog pet žutih kartona. U posljednjih osam utakmica bez Španjolca u veznom redu, City je izgubio pet. Njegova uloga u Guardiolinom sustavu je vjerojatno jedina nezamjenjiva. Osim toga, baš s tim područjem terena branitelj naslova ima problema ove sezone.

U posljednjih pet gostovanja u Premier ligi City ima dva poraza, jedan neriješen rezultat i dvije pobjede. Uz podatak da su u posljednja dva susreta primili pet golova i to kod kuće, može se reći da su ušli u mini krizu. Nekarakteristična slabost pokazana u obrambenom segmentu igre unosi nemir u redove nominalno najjače ekipe lige. Kad se na to nadoda mučenje s realizacijom u napadu dolazimo do problema koji mogu uzrokovati slabije rezultate u nekoliko nadolazećih utakmica.

Villa predvođena Ollie Watkinsom (osam golova) u ovoj utakmici ima priliku preskočiti City na tablici. Takav rasplet 15. kola branitelje naslova, uz pobjedu Tottenhama protiv West Hama, stavio bi u poziciju diobe četvrtog i petog mjesta. Situacija je to koja bi svjedočila da čak i najjače ekipe mogu patiti pod pritiskom teškog rasporeda (Chelsea, Liverpool, Leipzig, Tottenham, Aston Villa), nešto lošije forme i izostanaka ključnih igrača.

Linker
03. svibanj 2024 19:50