Benjamin Mendy

 OLI SCARFF Afp
VIŠEMILIJUNSKA TUŽBA

Benjamin Mendy tuži Manchester City zbog neisplaćenih plaća: ‘Nisu ga uopće plaćali od rujna 2021.‘

Britanski je sud u srpnju proglasio Mendyja nevinim za silovanje i pokušaj silovanja
Piše: HinaObjavljeno: 20. studeni 2023. 21:46

Francuski nogometni reprezentativac i bivši branič Manchester Cityja Benjamin Mendy tužio je aktualnog europskog i engleskog prvaka zbog neisplaćenih plaća koje mu je klub ukinuo nakon što je 2021. optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje, rekao je u ponedjeljak igračev odvjetnik.

Francuski nogometaš podnio je tužbu za višemilijunski iznos Sudu za zapošljavanje, tražeći povrat svih neisplaćenih plaća u razdoblju od rujna 2021. do lipnja 2023., kad mu je istekao ugovor s Manchester Cityjem.

Britanski je sud u srpnju proglasio Mendyja nevinim za silovanje i pokušaj silovanja u ponovljenom procesu, nakon što je u siječnju oslobođen optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje, koje je protiv njega iznijelo više žena.

Mendyjev odvjetnik Nick De Marco potvrdio je da zastupa Mendyja u "tužbi vrijednoj više milijuna funti zbog neovlaštenih odbitaka od plaća", prenosi Reuters.

"Manchester City nije uopće isplatio gospodinu Mendyju nikakvu plaću od rujna 2021., nakon što je gospodin Mendy optužen za razne prijestupe za koje je kasnije oslobođen, pa sve do isteka ugovora u lipnju 2023.", iznio je De Marco u priopćenju.

Manchester City odbio je komentirati ovu tužbu.

Mendy je u Manchester City stigao u transferu iz Monaca 2017., a "Građani" su klubu iz Kneževine za njegov prijelaz platili oko 70 milijuna eura odštete.

Mendy je od ove sezone igrač francuskog prvoligaša Lorienta.

Linker
24. travanj 2024 03:06