CONOR MOLLOY Dppi Via Afp
NIZOZEMAC OSTAJE

Bila je to pobjeda koja mu je spasila posao: Erik Ten Hag će i iduće sezone voditi Manchester United

Ten Hagov ugovor traje do kraja sljedeće sezone, a klub ga ima mogućnost produžiti na još 12 mjeseci
Piše: HinaObjavljeno: 12. lipanj 2024. 08:22

Erik Ten Hag ostat će na klupi Manchester Uniteda i sljedeću sezonu i pregovara s klubom s Old Trafforda oko produženja ugovora unatoč osmom mjestu u Premier ligi, pišu u srijedu britanski mediji.

Odluka o ostanku Ten Haga donesena je nakon pobjede u finalu FA kupa nad favoritom Manchester Cityjem.

Ten Hagov ugovor traje do kraja sljedeće sezone, a klub ga ima mogućnost produžiti na još 12 mjeseci.

Bivši trener Ajaxa iz Amsterdama Ten Hag bio je pod sve većim pritiskom nakon što je 20-erostruki prvak Engleske United pretrpio najlošiji početak sezone od 1962./63. s osam poraza u prvih 15 mečeva u svim natjecanjima.

Završili su osmi nakon 14 poraza u 38 prvenstvenih utakmica i ispali iz Lige prvaka u grupnoj fazi.

image
BEN STANSALL Afp

Sigurnost Ten Hagovog posla bila je predmet nagađanja cijele sezone i mnogi su stručnjaci vjerovali da će finale FA Cupa biti zadnja utakmica 54-godišnjeg Nizozemca s timom, pobijedio ili izgubio.

No, nekoliko trenutaka nakon njihovog uzbudljivog trijumfa, 54-godišnjak je inzistirao da ne sumnja da će se vratiti i rekao je da je dobio potporu vlasnika kluba tijekom cijele sezone.

"U projektu sam i upravo smo tamo gdje želimo biti. Gradimo momčad. Kad sam preuzeo, u Unitedu je bio kaos, a mi smo na putu da izgradimo momčad za budućnost," rekao je Ten Hag novinarima nakon pobjede nad Manchester Cityjem.

U dvije sezone koje vodi Ten Hag, United je igrao u tri finala FA kupa i osvojio dva trofeja, a prošle je sezone osvojio i Liga kup.

Linker
12. lipanj 2024 08:25