Mohammed bin Salman
 BANDAR AL-JALOUD Afp
SVE JE BILO DOGOVORENO

Bili bi među najbogatijima na svijetu! Otkriveno kako je spriječen uzlet legendarnog engleskog kluba

Prodaja saudijskom princu već je bila dogovorena, a klubovi su strahovali da će biti prejaki.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 02. listopad 2021. 11:40

Newcastle dugo godina pluta u prosječnosti engleske Premier lige, a momčad koja je u svojim redovima imala i najboljeg strijelca u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa, Alana Shearera, i ovu sezonu započela je kao sastav koju očekuje teška borba za ostanak, budući da je nakon šest kola nove sezone na 17. mjestu na tablici sa 3 boda i bez upisane pobjede.

Na udaru kritika Newcastleovih navijača odavno je i vlasnik kluba Mike Ashley, iako se u ljeto prošle godine činilo da su Svrake na putu da postanu nova dominantna figura u Premier ligi, budući da je prodaja kluba saudijskom princu Mohammedu bin Salmanu već bila dogovorena.

Mike Ashley je već primio predujam iz Saudijske Arabije, a potom se očekivala i prodaja kluba vrijedna 340 milijuna eura, no sve se u konačnici izjalovilo i zbog činjenice da je više od polovice klubova Premier lige strahovalo od moći Newcastlea i učinilo sve da do prodaje kluba ne dođe. Spominjali su se tada dolasci Mbappea i Cavanija na St. James’ Park, no na kraju Ashley i navijači Newcastlea nisu dočekali željeni scenarij.

image
Nogometaši Newcastlea
MI NEWS Nurphoto Via Afp

U svemu su možda i presudnu ulogu imali i predstavnici katarskog TV-koncerna beIN Sports optuživši Saudijsku Arabiju i Salmana za piratizaciju Premier lige s obzirom da se u Saudijskoj Arabiji utakmice Premier lige prenose putem ilegalnog kanala, a time se nanosi financijska šteta Premier ligi i beIN Sportsu, koji je vlasnik prvava za prijenose utakmica Premier lige na arapskom poluotoku, a na čijem je čelu Nasser Al Khelaifi, vlasnik PSG-a.

U Newcastleu su očekivano angažirali odvjetnike koji su istaknuli da se klubu prijetilo izbacivanjem iz Premier lige, no za Svrake još ima nade u sretan kraj priče s obzirom da će konačna odluka biti donesena na sudskom procesu početkom sljedeće godine.

Linker
05. svibanj 2024 12:15