Cristiano Ronaldo

 ADRIAN DENNIS Afp
NEKE NOVE ZVIJEZDE

Bio bi to težak udarac za Ronalda: Za igrača od 100 milijuna eura daju novac i ‘ubacuju‘ - Cristiana!?

Slavni Portugalac mogao bi u 38. godini postati ‘usputni igrač‘ u jednom od najvećih transfera godine
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 13:55

Do kraja ljetnog prijelaznog roka preostala su još dva dana, a nervozni Cristiano Ronaldo i dalje sjedi na klupi Manchester Uniteda, očekujući prigodnu minutažu u vizijama novog menadžera Erica ten Haga. Agent 37-godišnjeg portugalskog napadača, Jorge Mendes uporno pokušava svom štićeniku pronaći klub u Ligi prvaka. Već društvenim mrežama kruži pošalica kako Ronaldo nije ponuđen jedino zagrebačkom Dinamu, Maccabiju iz Haife i Viktoriji Plzen. Barem spomenuti klubovi nisu priznali da ih je Mendes kontaktirao...

Talijanski mediji Ronalda ipak spominju u kontekstu Lige prvaka, kao budućeg napadača – Napolija! No, slavni Portugalac u toj je priči tek epizodni lik. Naime, Manchester United je iskazao ozbiljan interes za nigerijskog napadača Victora Osimhena (nude mu deset milijuna eura po sezoni). Napolitanci, međutim, ne žele niti sjesti za stol bez ponude od 100 milijuna eura.

Spomenutog je igrača Napoli prije dvije godine platio francuskom Lilleu – 75 milijuna eura! U međuvremenu je Nigerijac odigrao za Napoli 65 utakmica. Pritom je postigao 30 golova, uz 10 asistencija.

image

Victor Osimhen

ALBERTO PIZZOLI Afp

Manchester United je tijekom aktualnog prijelaznog roka već potpisao četvoricu igrača (Malacia, Eriksen, Martinez, Casemiro), a nakon liječničkog pregleda vjerojatno će to učiniti i s Brazilcem Antonyjom. Za 22-godišnjeg krilnog napadača ManU bi trebao platiti 84,4 milijuna funti (oko 100 milijuna) eura. Također, klub s Old Trafforda nastoji angažirati još i jednog kvalitetnog vratara: izbor je pao na slovačkog reprezentativca i čuvara mreže Newcastlea, Martina Dubravku.

U kontekstu rastrošnosti kluba, koji se nije uspio plasirati u Ligu prvaka, transfer Osimhena jamačno bi probio visinu budžeta vezanog uz aktualni prijelazni rok. Stoga, su pregovarači Manchester Uniteda u transfer ubacili i Cristiana Ronalda. Za 23-godišnjeg Nigerijca nude Napoliju, novac i Ronalda. Možda ne baš tim redom... No, spremni su platiti i 75% Ronaldove plaće, što iznosi 23,5 milijuna funti!

- Bio bi svakako veliki izazov imati Ronalda u momčadi – osvrnuo se trener Napolija Luciano Spaletti na mogućnost da u svlačionici ugleda proslavljenog Portugalca.

Međutim, za realizaciju ove nesvakidašnje robno-novčane trampe preostalo je još vrlo malo vremena. Vjerojatno i stoga na Transfermarktu stoji podatak da se šanse za realizaciju ovog transfera kreću oko 30%...

Linker
24. travanj 2024 12:25