Uk Sports Pics Ltd/alamy/alamy/profimedia
BIVŠA I NOVA ZVIJEZDA

Bivši golgeter Chelseaja: Enzo Fernández može napraviti sve, bit će jedan od najboljih u povijesti

Dvojac je surađivao prije dvije i pol godine u Defensi, kada su osvojili Copa Sudamericanu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 11. veljača 2023. 07:58

Učinio me tako sretnim u prosincu... priča 47-godišnji Hernán Crespo o Enzu Fernándezu prisjećajući se još uvijek svježeg argentinskog trijumfa u katarskim pustinjama.

Umirovljeni topnik trenutačno je trener katarskog Al-Duhaila, a za Daily Mail posebno se osvrnuo na dolazak najboljeg mladog igrača proteklog Mundijala u Chelsea, za koji je nastupao i sam Crespo. Bivši argentinski reprezentativac, s 35 pogodaka u 64 nastupa, ne sumnja kako su "bluesi" napravili dobar posao potrošivši 121 milijun eura za dovođenje 22-godišnjeg veznjaka iz Benfice.

- On je spoj Makéléléa i Lamparda. Može namirisati pogodak, ima dobar udarac iz daljine. Treneru je jako važno imati polivalentnog igrača koji može pokriti više pozicija. On može napraviti sve u veznom redu, bit će jedan od najboljih veznjaka u povijesti.

Crespo je na nekoliko mjeseci imao priliku trenirati Enza u argentinskoj Defensi, a tandem je 2020. s klubom osvojio Copa Sudamericanu, drugo najprestižnije klupsko natjecanje u Južnoj Americi.

- Već tada je igrao kao u finalu Svjetskog prvenstva. Imao je 20 godina, a nije baš normalno naći tako mladog igrača s takvim sposobnostima - rekao je Crespo.

image

Hernán Crespo

Marcelo Endelli/Afp/Profimedia

Linker
21. travanj 2024 13:12