Mario Vušković

 UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
PONUDA KOJA SE NE ODBIJA

Bivši hajdukovac pred transferom karijere: Zovu ga iz najjače lige, lijep novac dobili bi i Splićani!

Nijemci bi ga rado zadržali, tamo je jedan od glavnih igrača, ali imaju financijskih poteškoća...
Piše: SNObjavljeno: 14. srpanj 2022. 17:21

Njemački je drugoligaš početkom mjeseca otkupio ugovor bivšeg stopera Hajduka za tri milijuna eura, nakon što je prethodno Hajduku za posudbu platio 1.2 milijuna eura, a na 20-godišnjaku bi, čini se, mogao uskoro višestruko zaraditi.

Ranije je Sky Sports izvijestio kako su interes za Vuškovića pokazali Wolverhampton i tri neimenovana bundesligaša, a sada Hamburger Morgenpost tvrdi da se u utrku priključio Brentford. Navodno je upravo interes Brentforda najozbiljniji, a HSV ne pristaje na pregovore ispod ponude od 10 milijuna eura.

image

Mario Vušković

HASAN BRATIC Dpa Picture-alliance Via Afp

Navodi se kako bi HSV najradije zadržao Vuškovića jer su jako zadovoljni njegovim učinkom, prometnuo se u jednog od vođa ekipe, ali financijske poteškoće mogle bi ih primorati na prodaju u slučaju prave ponude. Iza Vuškovića je sezona u kojoj je upisao 29 nastupa u službenim utakmicama, te je pritom postigao jedan pogodak.

Valja reći kako bi koristi od eventualne prodaje Vuškovića imao i Hajduk, budući da je u ugovor s HSV-om ugrađena klauzula prema kojoj Splićanima pripada određeni postotak od idućeg transfera. Nagađa se da bi tako Hajduku u slučaju eventualne Vuškovićeve prodaje za 10 milijuna eura moglo pripasti između 1 i 1.5 milijuna eura.

Linker
24. travanj 2024 07:05