Razočarani igrači Manchester Uniteda

 PAUL ELLIS Afp
REAKCIJA LEGENDE

Bivši kapetan i ikona Manchester Uniteda: ‘Da me pobijede 7:0, nestao bih na nekoliko mjeseci‘

Roy Keane zgrožen je najvišim porazom svoje momčadi od 1931., a najviše krivi one najiskusnije u momčadi
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 05. ožujak 2023. 21:31

Nevjerojatno od Liverpoola, ali i od Manchester Uniteda, emocije jednakog intenziteta, ali oprečnih razloga. Momčad s Anfielda upisala je najveću pobjedu u povijesti protiv Uniteda, rezultatom 7:0 slavio je sastav Jurgena Kloppa u derbiju sjeverozapada Otoka.

Da stvar bude gora, situacija se nakon 45 minuta nije činila ni blizu ovakvog epiloga. S golom prednosti išlo se na odmor, strijelac je u 43. minuti bio Cody Gakpo, a onda je krenuo potop. Redom su zabijali, po dva gola Mohamed Salah i Darwin Nunez, još jedan je dodao Gakpo, a na samom kraju se u strijelce upisao i Robert Firmino.

To je jednako najtežem porazu Manchester Uniteda u povijesti, također 7:0 protiv Blackburna 1926., 7:0 protiv Aston Ville 1930. i 7:0 protiv Wolvesa 1931.. Ipak, posljednji je posebno bolan, jer dolazi od velikog rivala, a toga je svjesna i legenda Uniteda, Roy Keane.

- Šokantan dan. Gol odmah nakon poluvremena, utakmica je bila gotova. Stariji igrači nisu pokazali nikakve vještine vođenja. Golovi koje su dali bili su šokantni. Težak dan za United. Hvala bogu, nikad nisam bio dio momčadi koja je poražena toliko igrajući za Man United. Igračima će biti neugodno, sramiti se svoje izvedbe. Kad je postalo teško, nestali su - komentirao je Keane za Sky Sports.

image

Roy Keane

NIGEL KEENE Dppi Via Afp

Naglasio je bivši kapetan "Crvenih vragova" i kako je Liverpool bio sjajan, ne oduzimajući im zasluge za veliku pobjedu, ali i dodao: "Kad tako izgubiš dva gola, moraš pokazati neku vrstu ponosa, borbe, duha, oni nisu pokazali ništa od toga. Da me pobijede 6-0 ili 7-0, otišao bih u skrivajući se. Nestao bih na nekoliko mjeseci. Stvarno je tako neugodno."

Linker
25. travanj 2024 06:24