Buvač i Klopp
 IAN MACNICOL/Getty Images
PREKINUO ŠUTNJU

Bivši Kloppov pomoćnik iz Prijedora: ‘Tih 17 godina ja sam bio menadžer. Ne želim mu čestitati...‘

Danas je sportski direktor moskovskog Dinama: ‘Da samo znate kakve sam ponude odbio!‘
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2020. 19:13

Sjećate se Željka Buvača? Bivši dugogodišnji pomoćnik Jürgena Kloppa napustio je Liverpool 2018. godine, a danas tvrdi da je on zaslužan za veliki uspjeh slavnog njemačkog trenera.

Ovog trenera rodom iz Prijedora jednom je Klopp nazvao 'Mozgom', a napustio je zajedničku suradnju u travnju 2018. nakon 17 dugih godina. U to vrijeme ni Klopp ni Buvač nisu otkrivali razloge iza razlaza, ali Nijemac je od njegovog odlaska podigao momčad na višu razinu i odveo ju do naslova u Premiershipu i Ligi prvaka.

U jednom od rijetkih intervjua danas 56-godišnji Buvač, koji radi kao sportski direktor u moskovskom Dinamu, progovorio je o svom odnosu s Kloppom i priznao da mu nije čestitao veliki uspjeh i prvi ligaški naslov Liverpoola nakon 30 godina posta.

"Bio sam sretan zbog Liverpoolovog premierligaškog naslova, zbog navijača i igrača, ali Kloppu nisam čestitao", rekao je Buvač za Nobel.

"Dok sam surađivao s Kloppom radio sam menadžerski posao, izuzev obraćanja medija, davanja intervjua. Osim toga imao sam sve ovlasti i pokušao sam utjecati na momčad koliko sam mogao da uspije. Danas ne želim biti menadžer. Da me Barcelona pozove, onda bih naravno razmislio, ali inače ne. Sada sigurno mislite da sam ovdje dok ne dođe bolja prilika, ali kada bi samo znali kakve sam ponude odbio tijekom pauze, to ne bi mislili. Ali neću vam reći koji su to klubovi", rekao je Buvač kojeg je u ulozi Kloppovog pomoćnika naslijedio Nizozemac Pepijn Lijnders.

Linker
16. svibanj 2024 20:38