James Maddison

 DARREN STAPLES Afp
RASPAD EKIPE

Bivši prvak nakon ispadanja u drugu ligu ostaje bez gotovo cijele jedne momčadi, na odlasku čak i kapetan

Svakako će se najviše osjetiti odlazak Tielemansa, Soyoncua, te Ayoze Pereza
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. lipanj 2023. 06:44

Nakon što je Leicester ispao u Championship samo je bilo pitanje trenutka kada će igrači početi napuštati klub. U ponedjeljak je pak potvrđeno da je sedam igrača odlučilo otići, a razlog je taj što ne žele produžiti ugovore koji su istekli, prenosi Slobodna Dalmacija.

Riječ je o Youriju Tielemansu, Caglaru Soyuncuu, Danielu Amarteyu, Nampalysu Mendyju, Ryanu Bertrandu, Ayoze Perezu i Teteu. Klub još uvijek pregovara sa kapetanom Jonnyjem Evansom kako bi ga pokušali nagovoriti da produži svoj ugovor na još jednu godinu. S druge strane ugovor na godinu dana produžio je vezni igrač Hamza Choudhury koji se nije pretjerano naigrao u prošloj sezoni.

image

Jonny Evans

LINDSEY PARNABY Afp

Svakako će se najviše osjetiti odlazak Tielemansa, Soyoncua, te Ayoze Pereza, ali s obzirom da će se igrati u Championshipu bilo je očekivano da će otići. Naravno očekuje se odlazak još nekoliko igrača, a među nekima koji će otići gotovo sigurno je Maddison za kojeg postoji veliki interes. Navodno je za njegove usluge najviše zainteresiran Newcastle.

U Leicesteru već gledaju i neka pojačanja. Prvi na radaru je veznjak QPR-a Ilias Chair, a riječ je o marokanskom nogometašu koji je u nedavno završenoj sezoni za QPR odigrao ukupno 42 utakmice u svim natjecanjima, postigao je pet golova i upisao devet asistencija. Spomenuti igrač ima vrijednost deset milijuna eura i ugovor sa QPR-om do 2025. godine.

Ostaje za vidjeti kako će se odvijati stvari nakon ispadanja iz Premiershipa, ali jasno je da će uprava „lisica“ pokušati da se što prije vrati u elitu engleskog nogometa.

Linker
01. prosinac 2023 13:33