Hoće li Ten Hag uspjeti u Manchester Unitedu?

 STIAN LYSBERG SOLUM Afp
NITKO NE ŽELI DOĆI

Bivši reprezentativac Engleske ne bira riječi: ‘Sramotno je da Man Utd kupuje igrače poput njega‘

Paul Merson se priključio onima koji su nezadovoljni vođenjem klupske politike kluba s Old Trafforda.
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 23:14

Nije lako biti navijač Manchester Uniteda ovih dana. Klub s Old Trafforda je imao lošu prošlu sezonu, a ni ljeto nije bilo najsjajnije. Na Old Trafford nisu ovog ljeta doveli niti jedno veliko pojačanje, a umjesto toga se uglavnom piše o Cristianu Ronaldu i njegovom potencijalnom odlasku iz redova ‘Crvenih vragova‘.

United je omiljena tema engleskih novinara i analitičara koji uglavnom nisu zadovoljni onim što se događa u Unitedu, a među kritičarima je i Paul Merson, nekadašnji nogometaš i trener, a aktualni komentator za Sky Sports.

"Ima jedna činjenica koja je potpuno nevjerojatna - nitko ne želi doći u Manchester United. Nogometaši nisu glupi, svaki klub sada ima dosta novca i United nije jedini klub koji može skupo platiti igrače", napisao je Merson te dodao:

"Najsramotnija stvar trenutno je da u Unitedu sada idu po igrače poput Marka Arnautovića. Ja volim Arnautovića, ali Manchester United sada kreće po igrače od 7 ili 9 milijuna funti."

Merson ima i ideju kojeg Erik ten Hag treba dovesti.

"United treba dovesti nekoga poput Conora Coadyja. Oni trebaju igrati s trojicom stopera u obrani jer Maguire ne može trčati pa moraju imati pet obrambenih igrača kako bi od njega dobili ono najbolje. Kada igra u formaciji s trojicom stopera Maguire može iznijeti loptu, dodavati iz pozadine i čvršće braniti protivničke igrače. To ne može raditi kada United ima liniju s četiri obrambena igrača. S Coadyjem u momčadi United ne bi morao imati McTominaya ili Freda u postavi jer bi njihova uloga defenzivne zaštite već bila odrađena", zaključio je Merson.

Linker
25. travanj 2024 10:03