FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
JASAN KOMENTAR

Bivši trener Uniteda se požalio: ‘Nakon dva tjedna znao sam gdje je problem, ali trebaš ovlasti da ga riješiš‘

Tri mjeseca po odlasku s Old Trafforda njemački stručnjak se odlučio požaliti
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 11:28

Bivši trener Manchester Uniteda Ralph Rangnick - koji je u prošloj sezoni vodio Manchester United u 29 utakmica - rekao je da je shvatio probleme tog kluba dva tjedna nakon što mu se pridružio.

"Sa stajališta trenera ili sportskog direktora, važno je razviti momčad u smjeru u kojem koristite kontrolu igre i određenu vrstu nogometa kako biste stvorili znatno više prilika od protivnika. U Manchester Unitedu ne bi trebalo šest mjeseci za takvu promjenu igre. U samo dva tjedna postalo mi je jasno koji su problemi i što treba učiniti da se oni poprave. Pitanje je samo imate li mogućnosti nešto promijeniti", citira Der Standard Rangnicka, koji jasno poručuje da u Unitedu nije imao ovlasti koje je očekivao kako bi napravio promjene.

Ovaj 64-godišnjak bio je privremeni trener Manchester Uniteda od studenog 2021. do svibnja 2022. U 29 utakmica upisao je samo 11 pobjeda, te po devet poraza i remija. Potom je postao trener austrijske reprezentacije. Debitirao je protiv Hrvatske u Osijeku u utakmici Lige nacija kada je Austrija senzacionalno slavila 3:0.

Linker
20. travanj 2024 09:11