Paul Dennis/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
OBLIJEVA IH HLADAN ZNOJ

Bizaran problem u Premier ligi, čeka li isto i Dinamo? ‘Kao da su skočili u bazen, nemoguće je tako igrati‘

Premda zvuči komično, nogometaši su se požalili treneru i ozbiljno shvaćaju poteškoće
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. rujan 2023. 12:10

Što bi moglo spriječiti zagrebački Dinamo da u iduću sezonu starta na optimalnoj razini? Teoretski, to mogu biti nenadane ozljede, neuspješni transferi, prodaja ključnih igrača ili tomu slične tegobe koje svaki klub svim silama želi izbjeći. Jasno, nitko ne može točno proreći radosnice i tužaljke tako daleke budućnosti, ali kontaktirate li Birmingham, upozorit će vas na jedan problem - dresovi.

Aston Villa, naime, ima bogati popis kritika na račun dresova koje proizvodi Castore, a radi se o tvrtki koja će, sukladno potpisanom ugovoru, od iduće sezone odijevati i nogometaše Dinama. Iako zvuči komično, Villa posve ozbiljno shvaća probleme Castore dresova, jer toliko loše upijaju znoj da izabranici Unaija Emeryja zaista osjećaju mnoge poteškoće prilikom igre.

Bogati popis kritika

Igrači su se požalili treneru i upravi kluba, rekavši da im je nelagodno igrati u dresovima koji se već nakon nekoliko desetaka minuta natapaju znojem, postaju teški i otežavaju im kretnju. Još jednom, zvuči komično, ali izvedbe na najvišoj razini često su odlučene nijansama, zato se pazi na apsolutno sve.

image
IAN KINGTON Afp

- Nogometaši nastupaju u vlažnim dresovima, to je veliki problem i potrebno ga je riješiti. Ne možete tako igrati cijelu sezonu. Igrači nakon 10 minuta izgledaju kao da su skočili u bazen - kazao je neimenovani izvor blizak Aston Villi za Telegraph Sport, koji je među prvima i iznio ovu pomalo bizarnu priču.

Kapetan kluba, Škot John McGinn, bio je posebno frustriran dresovima, a nakon što se u pratnji suigrača požalio na situaciju, Aston Villa je kontaktirala Castore da ih obavijesti o problemu. Premierligaškim ‘Lavovima‘ prekipjelo je nakon utakmice Konferencijske lige protiv varšavske Legije, odigrane prošlog četvrtka.

Villa sada zahtjeva od proizvođača da u što kraćem roku riješi problem i ljutito će reagirati na eventualni neuspjeh. Nalažu im da proizvedu dovoljno dresova barem za prvu momčad, a onda što prije usvoje tu praksu da bi i ostali uzrasti kluba mogli koristiti "ispravnu" odjeću.

Do pola kilograma teži

Sličan problem nedavno je prijavio Brentford, kojem se nije svidjela proizvodnja Umbra. Odjeća nije ispravno upijala znoj, igrači su tijekom utakmice bili teži i za pola kilograma, pa su odijevali treći dres kad god je to bilo moguće.

- Utakmica traje 90 minuta, u takvim uvjetima nogometaši mogu izgubiti fokus ili se jednostavno osjećati neugodno, što utječe na samopouzdanje. Sve te male stvari odrađuju veliku ulogu - objašnjavao je Ben Ryan, direktor elitne izvedbe Brentforda.

image
IAN KINGTON Afp

No, vratimo se Villi, kojoj dodatni problem predstavlja i početak Premier lige za nogometašice, na rasporedu prvog dana studenog. Budući da se dresovi u proizvodnji Castorea lako natapaju znojem, pa se pripijaju za tijelo, Englezi smatraju da bi nogometašice mogle izgledati neprimjereno.

Inače, Castore je posljednjih godina uvelike porastao sklopivši dogovore s brojnim nogometnim sredinama, među kojima su Newcastle, Wolverhampton, Sevilla i Bayer Leverkusen, a potpisao je i fantastični tenisač Andy Murray. Ironično, slogan Castorea glasi "Zahtijevaj bolje - vrhunska izvedba", a upravo je to ono što nogometaši Aston Ville očekuju da će osjetiti.

S vedre strane za Modre, problem je prijavljen puno prije nego što će oni odjenuti novi dres, a Castore je preozbiljna tvrtka da bi samo odmahnula rukom. Sigurno će se sve teškoće ubrzo otkloniti, tako da Engleze ne treba oblijevati hladan znoj...

Linker
20. travanj 2024 17:00