Jordan Mansfield/Getty Images
PODUZETE MJERE OPREZA

BIZARNA ODLUKA U REDOVIMA PREMIERLIGAŠA ZBOG STRAHA OD KORONAVIRUSA 'S takvom smo tradicijom prestali zbog savjeta klupskog liječnika'

Piše: Iva PrpićObjavljeno: 29. veljača 2020. 16:14

Engleski prvoligaš Newcastle uveo je zabranu rukovanja na treninzima momčadi zbog širenja koronavirusa.

- Među nama postoji ritual rukovanja svakog jutra kada se vidimo na treninzima. Ipak, s takvom smo tradicijom prestali zbog savjeta klupskog liječnika. Na sreću, imamo izvrsno medicinsko osoblje koje će nas informirati o sljedećim potezima. Ponašamo se kao i svi ostali, priljubljeni smo uz televizor i slušamo nove informacije i upute te se nadamo da se stanje u našoj zemlji neće pogoršati - izjavio je trener Steve Bruce te dodao:

- U zatvorenim područjima, kakav imamo ovdje, moramo biti oprezni. Za vrijeme božićnih blagdana unutar kluba se pojavio virus zbog kojeg se razbolilo pet igrača i dva člana osoblja, zbog čega su neko vrijeme morali provesti kod kuće. U manjim zajednicama, kao što je naša, moramo se čuvati stvari kao što je rukovanje, jer se virus može rapidno proširiti.

Ipak, strah od širenja zaraze nije spriječio nogometaše Newcastlea da zajedno proslave 31. rođendan argentinskog braniča Federica Fernándeza.

Osim Newcastlea, mjere je poduzeo i Arsenal koji je uveo dodatne provjere za sve novinare uoči konferencija za medije, kao i Everton koji je sve svoje zaposlenike obavijestio o najnovijim smjernicama vlade.

Linker
05. svibanj 2024 01:00