Marc Atkins/Getty Images
BIT ĆE GUSTO U PREMIERSHIPU

BOLAN PORAZ ARSENALA, TOPNICI ZNAČAJNO UGROZILI PLASMAN U LIGU PRVAKA Napoli sjajnim potezima stigao do nova tri boda, dramatičan poraz Valencije

Piše: HinaObjavljeno: 28. travanj 2019. 17:11

U prvom nedjeljnom dvoboju 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Leicester je na svom King Power stadionu pobijedio londonski Arsenal sa 3-0 (0-0).

'Topnici' su od 36. minute igrali s desetoricom igrača, jer je drugi žuti karton dobio Maitland-Niles, a domaća momčad je brojčanu prednost iskoristila u drugom poluvremenu. Leicester je poveo pogotkom 21-godišnjeg belgijskog veznjaka Yourija Tielemansa u 59. minuti, a u završnici dvoboja dvaput je loptu u mrežu poslao Jamie Vardy (86, 90+5).

Pobjeda 'lisica' najviše će razveseliti navijače Manchester Uniteda koji od 17.30 sati dočekuje Chelsea i pobjedom se može s njim izjednačiti, a prestići Arsenal u borbi za mjesta u Ligi prvaka za sljedeću sezonu.

LEICESTER, ENGLAND - APRIL 28:  Kasper Schmeichel of Leicester City celebrates with Jonny Evans and team mates as he assists with a goal for Jamie Vardy during the Premier League match between Leicester City and Arsenal FC at The King Power Stadium on April 28, 2019 in Leicester, United Kingdom. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images

Manchester City gostuje kod Burnleyja, a pobjeda mu donosi povratak na čelo ljestvice na kojoj vodi Liverpool sa 91 bodom, dva više od Cityja. Treći je Tottenham sa 70, a četvrti Chelsea sa 67 bodova. Arsenal je ostao na 66 bodova, a Manchester United ih ima 64. Leicester na osmom mjestu sa 51 bodom.

Sjajni potezi u pobjedi Napolija

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 34. kola talijanske Serie A nogometaši Napolija svladali su kao gosti Frosinone s 2-0 (1-0).

Vodeći pogodak postigao je Dries Mertens u 20. minuti iz slobodnog udarca, a konačnih 2-0 postavio je Younes u 49. minuti.

Napoli je sa 70 bodova na drugom mjestu sa 18 bodova zaostatka za Juventusom. Treći je Inter sa 62 boda, a četvrta je Roma s 58. Frosinone je na predzadnjem mjestu sa 23 boda i na putu prema Serie B zajedno s Chievom i najvjerojatnije Empolijem.

U nedjelju će biti odigrane još četiri utakmice 34. kola, a sastaju se: Chievo - Parma. SPAL - Genoa (15 sati), Sampdoria - Lazio (18.00) i Torino - Milan (20.30).

Poraz Valencije u dramatičnoj završnici

Nogometaši Eibara slavili su s 1-0 (0-0) na gostovanju kod Valencije u prvoj utakmici nedjeljnog programa 35. kola španjolskog prvenstva, a pobjednički pogodak postigao je Charles u trećoj minuti sučeve nadoknade.

Eibar je tako postao tek druga momčad koja je ove sezone u La Ligi uspjela svladati Valenciju na Mestalli. Prva je to napravila Girona u studenom prošle godine.

Eibar se sa 43 boda privremeno popeo na deveto mjesto prvenstvene ljestvice, dok je Valencia ostala na šestom mjestu sa 52 boda, tri manje i s utakmicom više od Getafea i Seville, glavnih konkurenata za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Barcelona je u subotu pobjedom nad Levanteom osigurala obranu naslova prvaka. Tri kola prije kraja Katalonci imaju 83 boda, devet više od drugoplasiranog Atletico Madrida, od kojeg su bolji u međusobnim dvobojima.

U nedjelju su na rasporedu još četiri utakmice 35. kola, a sastaju se: Girona - Sevilla (14 sati), Real Sociedad - Getafe (16.15), Villarreal - Huesca (18.30) i Rayo Vallecano - Real Madrid (20.45).

Linker
03. svibanj 2024 23:59