Chris Wood slavi pogodak

 ANDY BUCHANAN/Afp
PREMIER LIGA

Božićno čudo za start Boxing Daya: Newcastle potopljen kod kuće, bivši igrač mu zabio hat-trick

Premda je dočekan sa skepticizmom, Nuno Espirito Santo ekspresno je posložio Nottingham Forest
Piše: Vito TomasObjavljeno: 26. prosinac 2023. 15:50

Na St. James‘ Parku Newcastle i Nottingham Forest otvorili su tradicionalni Boxing Day, 19. kolo engleskog Premiershipa. S 3:1 slavili su gosti koje je u svom debitantskom nastupu na klupi Foresta ekspresno posložio Nuno Espirito Santo.

Domaćini su bili ti koji su prvi došli u vodstvo. U brzoj situaciji u šesnaestercu, gostujući branič Ola Aina nespretno je zahvatio nogu Alexandra Isaka te je dosuđen jedanaesterac za domaćine. Šveđanin je u 23. minuti izboreni kazneni udarac sam mirno pretvorio u pogodak. Ipak, gosti se vraćaju i to na samom kraju prvog poluvremena. Nakon dobre prilike za Newcastle, Forest je brzim protunapadom preko Elange koji je asistirao za Chrisa Wooda izjednačio rezultat.

image
ANDY BUCHANAN/Afp

U drugom dijelu očekivao se pritisak domaćina, no gosti su pogocima u 53. i 60. riješili utakmicu. Nova dva pogotka kojima je kompletirao hat-trick zabio je Wood, inače bivši igrač Newcastlea.

Drugi pogodak bio je prava mala minijatura u kojoj je driblingom izvrtio Fabiana Schära i lobom prebacio loptu preko nemoćnog Dubravke. Posljednji gol stigao je na već ranjenu obranu domaćina koja je Englezu ostavila prevelik prostor koji je napadač Foresta znao iskoristiti.

Nottinghamu je ovo prva pobjeda uopće protiv Newcastlea u Premier ligi, što su statističari već proglasili "božićnim čudom".

Santo je tako, iako je sa skepticizmom dočekan zbog svog strogo defenzivnog nogometa, na fantastičan način otvorio epizodu u Forestu. S druge strane, treći je ovo poraz u nizu za izabranike Eddieja Howea koji polako gube korak s vrhom Premier lige. S 29 bodova zauzimaju sedmo mjesto dok je Nottingham ovom pobjedom došao do 17 bodova i 16. mjesta s kojim su se distancirali od zone ispadanja.

U svakom slučaju, obećavajući početak Boxing Daya za koji se očekuju brojne golijade.

Linker
06. svibanj 2024 12:17