RICHARD HEATHCOTE
ZAHVALA NAVIJAČIMA

Brazilac razriješio spekulacije o odlasku i poslao otvoreno pismo navijačima: ‘Nedostajat ćete mi...‘

Londonski klubovi ponovo će razmijeniti igrače. Iskusni 32-godišnjak po svemu sudeći seli u Arsenal.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2020. 19:05

Nakon sedam godina i pet trofeja u majici londonskog Chelseaja, brazilski reprezentativac Willian objavio je putem svojih kanala na društvenim mrežama da napušta redove tog kluba. Poznato je da se za njega uvelike zainteresirao gradski rival Arsenal, nakon što je bilo jasno da uprava Chelseaja Brazilcu neće dati željeni trogodišnji ugovor.

Suradnja s Chelseajem ističe 31. kolovoza, a od prvog dana rujna Willian bi tako i službeno trebao postati igrač Arsenala, iako to u pismu koje je adresirano na sve navijače Chelseaja, naravno, ne piše. Ono što se zna jest da je Willian tražio trogodišnji, a da mu je uprava na čelu s direktoricom Marinom Granovskajom nudila "samo" novu suradnju na dvije godine.

Ovaj 32-godišnjak tako ne bi bio iznimka, jer je politika Plavaca da igračima koji su ušli u četvrto desetljeće života nude samo maksimalno dvogodišnje ugovore. Willian to nije želio, a u Arsenalu su brže-bolje iskoristili priliku i za "nula kuna" dovode jednog od ključnih igrača Chelseaja od 2013. godine.

- Bilo je to sedam prekrasnih godina. Kada sam 2013. godine dobio ponudu Chelseaja znao sam da tamo želim igrati. Sada sam siguran da je ovo najbolja odluka. Bilo je tu toliko puno sretnog vremena, bilo je i tužnog, osvajali smo trofeje i bilo je uvijek intenzivno - rekao je Willian.

- Došlo je vrijeme da odem dalje. Nedostajat će mi moji suigrači, ljudi u klubu koji su me tretirali kao svog sina. Nedostajat će mi i navijači. Ali, odlazim uzdignute glave znajući da sam u dresu Chelseaja uvijek davao najbolje od sebe - rekao je Willian koji je u klub sa Stamford Bridgea došao 2013. godine iz ruskog Anžija.

Linker
26. travanj 2024 06:31