Trener Uniteda Ralf Rangnick (desno)

 PAUL ELLIS Afp
ŠTO ĆE REĆI SVLAČIONICA?

Brutalno iskreni Nijemac nakon debakla rekao nešto što se rijetko čuje u nogometu: Oni su za nas - Formula 1!

‘To je jednostavno druga razina. Imaju bolje igrače od naših i to pokazuje rezultat. Strašno ponižavajuće.
Piše: SN/G. Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. travanj 2022. 06:42

Dva velika europska derbija odigrana su u utorak. Nogometaši Intera plasirali su se u finale Kupa Italije velikom pobjedom protiv Milana 3:0, dok je Liverpool u engleskoj Premier ligi još jednom deklasirao Manchester United sa 4:0, te je barem danas do večernjih sati preuzeo vrh Premier lige.

Derbi Redsa i Crvenih vragova najveća je utakmica engleskog nogometa, ali Manchester United posljednjih godina ne može ravnopravno parirati moćnoj družini Jürgena Kloppa, u kojoj doista sve izgleda idealno.

I dok je United na Anfieldu bio blijed i nemoćan, Liverpoolov udarni trojac ostvario je sjajan učinak. Cijela momčad odigrala je izvrsno, no Kloppovi su napadači bili izuzetno raspoloženi te su s lakoćom prolazili kroz neuvjerljivu gostujuću obranu.

image
OLI SCARFF Afp

Sve je krenulo idealno za Liverpool, već u 5. minuti Diaz je pogodio na asistenciju Salaha nakon što je akciju pokrenuo Mane. U 7. minuti Anfield je iskazao podršku igraču Manchester Uniteda Cristianu Ronaldu u teškim trenucima gubitka djeteta, zapjevalo se i ''You'll never walk alone''.

Kad je Salah u 22. minuti zabio za 2:0 nakon sjajne asistencije Manea praktički je sve bilo riješeno, a u nastavku su domaći mogli na trenutke smanjiti ritam i malo se 'pričuvati'.

Ipak, nije moćni crveni stroj stao na samo dva pogotka. U nastavku se među strijelce upisao i Mane u 68. minuti, asistirao mu je Diaz. Ušao je i Jota pa u 85. asistirao Salahu za 22. gol u aktualnom prvenstvu, bilo je to konačnih 4:0.

image

Ralf Rangnick

ANTHONY DEVLIN Afp

Ralf Rangnick mjesecima je već na udaru, a nakon sinoćnjeg potopa na Merseyside pronašao je utjehu u usporedbama s Jürgenom Kloppom, ali je i javno rekao nešto što se rijetko čuje u nogometu.

"Jurgen je došao na Otok prije šest godina i kada pogledate momčad koju je on naslijedio, završio je osmi te sezone, a to je otprilike pozicija u kojoj smo mi sada. Međutim, u svakom prijelaznom roku nakon toga, stvarali su momčad kakvu imaju danas. Ne tražim nikakva opravdanja, ali pogledajte momčad na koju oni mogu računati, neki od vrhunskih igrača i nisu bili tu večeras. Firmino, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Elliott... To pokazuje kakvu su kvalitetnu momčad stvorili. I nije samo stvar kvalitete igrača nego i mentaliteta koji su izgradili. Ja bih rekao da oni imaju 25 bolida Formule 1 u momčadi", bio je jasan Rangnick i potom bio brutalno iskren prema svojoj svlačionici:

"To je jednostavno druga razina. Imaju bolje igrače od naših igrača i to se odražava na rezultatu. To je strašno ponižavajuće, ali mi jednostavno moramo priznati da su bolji od nas", rekao je Nijemac nešto što se rijetko čuje u nogometu.

Dodao je još i ovo:

"Mi moramo biti kritični prema sebi. Način na koji smo odigrali prvih 45 minuta je nešto što više ne želimo vidjeti".

image

Jürgen Klopp i Jordan Henderson

OLI SCARFF Afp

Njegov uspješni njemački kolega na suparničkoj klupi, Jürgen Klopp, progovorio je nakon utakmice o sedmoj minuti u kojoj se dogodio jedan od najdirljivih nogometnih trenutaka ove godine.

"To je za mene bio najveći trenutak utakmice, iako smo napravili i veliki rezultat na terenu. U toj 7. minuti naši su navijači pokazali čistu klasu, i to doslovno svi, cijeli stadion. Toliko je stvari u životu koje su važnije od nogometa i zaista svim srcem smo danas uz Cristiana i njegovu obitelj. Zato je to za mene bio ključni trenutak utakmice", rekao je Klopp.

Teški dani slijede Unitedu, kojeg su Redsi na Old Traffordu već sredili sa 5:0. Liverpool pak s novom injekcijom samopouzdanja čeka uzbudljivu završnicu sezone u kojoj lovi sva četiri trofeja.

Linker
27. travanj 2024 10:26