INK DROP/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Ink Drop/Alamy/Alamy/Profimedia
OTKRIVAJU ENGLEZI

Čak 15 premierligaških zvijezda palo je na dopinškom testu, ali nijedan nije suspendiran!

Zanimljiva priča osvanula je u nedjeljnom izdanju engleskog Daily Maila
Piše: SNObjavljeno: 17. travanj 2022. 13:30

Naime, navodi se kako je čak 15 premierligaških nogometaša palo na dopinškim testovima između 2015. i 2020. godine, od kojih je njih 12 bilo pozitivno na supstance koje poboljšavaju izvedbu. Ali zanimljivo, nijedan od njih nije suspendiran.

"Ukupno je 88 nogometaša iz Engleske, Walesa i Škotske palo na dopinškim testiranjima između 2013. i 2020. godine. Bilo je deset pozitivnih nalaza na amfetamine i tri na kortikosteroid triamcinolon. Premierligaški slučajevi uključuju četiri pozitivna nalaza na stimulant ritalin i jedan na testosteron buster HCG", otkriva Mail on Sunday.

Ono što je posebno zanimljivo je što nijedan od spomenutih slučajeva nije doveo do dopinških suspenzija, a iz Britanske antiidopinške agencije (UKAD) kažu da je razlog u većini slučajeva bilo slučajno unošenje supstance u organizam ili korištenje u terapeutske svrhe.

Slučaj s pronalaskom HCG-a detektiran je u drugoj polovici sezone 2019/20. Kako pozitivan nalaz može značiti ujedno i pozitivan nalaz na tumor, neimenovani je nogometaš naknadno daljnje destiran i nije sankcioniran.

Linker
19. travanj 2024 15:01