MICHAEL ZEMANEK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Michael Zemanek/Shutterstock Editorial/Profimedia
SVIMA BI BILO BOLJE

Čega se to boje u hrvatskom nogometu? Ono što je u Engleskoj sasvim normalno kod nas je zabranjeno

Nije Engleska jedina liga u kojoj je tako. Zašto to ne bi radili i hrvatski suci?
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 19:29

Kompletan Chelsea je nakon remija (2:2) u nedjeljnoj utakmici protiv Tottenhama bio bijesan na suca utakmice suca Anthonyja Taylora. Odmah nakon utakmice organizirala se i peticija kojom se tražila zabrana sucu Anthonyju Tayloru da ikada više sudi utakmice Chelseaja. Peticiju su potpisali deseci tisuća navijača. I trener Tuchel je priznao da ima problema sa sucem Taylorom, da je jako bijesan na neke njegove odluke.

VAR sudac te utakmice bio je Mike Dean, poznati engleski djelitelj pravde koji je imao dosta problema tijekom svoje sudačke karijere. Uglavnom, on se u svojoj kolumni koju piše za Daly Mail osvrnuo na spornu utakmicu koja je završila 2:2.

"Prvi gol Pierre-Emilea Hojbjerga bio je čist jer Richarlison pokraj kojeg je lopta prošla, a koji je stajao u zaleđu, nije utjecao na obranu Chelseajevog vratara Edouarda Mendyja u toj situaciji.

Što se tiče drugog gola, priznao je pogrešku.

"Kada je u pitanju gol Harryja Kanea rekao sam Tayloru da pričeka, te sam pogledao spornu situaciju duela u kojem su bili Cristian Romero i Marco Cucurella. U tih nekoliko sekundi činilo mi se da to nije start za prekršaj. No, kasnije sam bio svjestan pogreške te da sam trebao pozvati Taylora da sve sam pogleda i donese konačnu odluku. Bez obzira koliko ste iskusni, a ja sam proveo više od dva desetljeća kao sudac u Premierligi, vi uvijek učite, a katkad i griješite."

Čovjek je lijepo objasnio svoju pogrešku i nema mu tko što više prigovarati? Osim Taylora koji je "razapet" na križu, a kojeg je VAR sudac Dean mogao i trebao "spasiti". No, u Engleskoj VAR suci očito mogu javno priznaju svoje pogreške i daju objašnjenja za svoje poteze. Ne znamo mogu li i glavni suci, ali i kad se VAR sudac oglasi, to je puno. I nije Engleska jedina liga u kojoj je tako. Zašto to ne bi radili i hrvatski suci? Zar nam ne bi svima zajedno bilo bolje da imaju pravo katkad objasniti što se dogodilo u određenim kritičnim situacijama?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 13:13