DARREN STAPLES Afp
MREŽE SE RANO TRESLE

Četiri minute, tri rekorda! Neobična serija uzdrmala je velikane, evo što se sve dogodilo u Engleskoj

Premierligaška subota započela je pobjedom Spursa, uslijedile su scene za rubriku ‘vjerovali ili ne‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. kolovoz 2023. 20:39

Velika premierligaška subota započela je 2:0 pobjedom Tottenhama u Bournemouthu protiv istoimenog kluba, a sve što se dogodilo u nastavku poslijepodnevnog programa lako bismo mogli svrstati u rubriku "vjerovali ili ne". U samo četiri minute Englezi su porušili tri premierligaška rekorda.

Ako su kladioničari označili Arsenal i Manchester United kao "sigurne tipove" protiv Fulhama na Emiratesu, odnosno Nottingham Forresta na Old Traffordu, možda su već u četvrtoj minuti navedenih ogleda poderali listiće, jer velikani su katastrofalno krenuli u svoje susrete.

Dakle, ogledi Arsenal - Fulham i Manchester United - Forest krenuli su u 16 sati po našem vremenu, a već u 16:04 mogli smo svjedočiti promjenama rekord-listi.

Prvo je Fulham šokirao Topnike kada je Andreas Pereira prije isteka prve minute zatresao mrežu Aarona Ramsdalea. Tako su Topnici postali prvi tim u povijesti PL koji je u jednoj kalendarskoj godini tri puta primio pogodak u prvoj minuti, jer isto im se u 2023. godini dogodilo protiv Bournemoutha i Southamptona u ožujku i travnju.

image

Arsenal - Fulham

HENRY NICHOLLS Afp

Nepunih 200 kilometara sjevernije, Manchester United nevjerojatno je loše startao u ogled s Forestom. Gosti su na Old Traffordu dvaput tresli mrežu u četiri minute - prvo je zabio Taiwo Awoniyi, a onda i Willy Boly. Nikada u povijesti kluba Manchester United nije tako rano primio dva pogotka u premierligaškom ogledu na ‘Teatru snova‘, dvojcu iz Foresta trebalo je tri minute i 47 sekundi. Novoangažirani Andre Onana definitivno nije zamišljao takav start među vratnicama Crvenih vragova.

No, strijelac prvog pogotka Awoniyi zaista se ima čime pohvaliti. Postao je prvi igrač u povijesti Foresta koji je zabio u sedam nastupa u nizu. Klupski rekord je srušen, a vrijedi kazati da je napadač iz Nigerije tek treći afrički nogometaš koji je zabio u sedam nastupa zaredom. Ranije je to pošlo za nogu Emmanuelu Adebayoru i Mohamedu Salahu.

Linker
02. svibanj 2024 23:16