Kai Havertz zabija za trijumf Chelseaja

 JUSTIN TALLIS Afp
PREMIERSHIP

Chelsea dobio golom u 89. minuti, Kovačić ušao u nastavku, pobjeda West Hama, Vlašić niti na klupi!

Everton je nakon novog domaćeg poraza u sve težoj poziciji u borbi za ostanak
Piše: HinaObjavljeno: 13. ožujak 2022. 18:11

Aktualni europski prvak Chelsea učvrstio se na trećem mjestu ljestvice Premier lige zahvaljujući minimalnoj 1-0 domaćoj pobjedi protiv Newcastlea u susretu 29. kola. Plavi sa Stamford Bridgea su do tri boda stigli golom Havertza (89) u samoj završnici dvoboja.

Ovom pobjedom je treći Chelsea stigao do učinka od 59 bodova, 10 manje od vodećeg Manchester Cityja, a sedam manje od drugog Liverpoola, ali i devet više od četvrtog Manchester Uniteda. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić je za Chelsea igrao od 63. minute. Newcastle je, pak, prekinuo niz od devet uzastopnih utakmica bez poraza te je 14. na ljestvici sa 31 bodom.

Nikola Vlašić nije konkurirao za nastup u momčadi West Hama, koja je kao domaćin svladala Aston Villu sa 2-1. West Ham je poveo 2-0 preko Jarmolenka (70) i Fornalsa (82), a na konačnih 2-1 smanjio je Ramsey (90).

Everton je u sve težoj poziciji u borbi za ostanak nakon 0-1 domaćeg poraza od Wolverhampton Wanderersa, koji je do tri boda stigao pogotkom Coadyja (49). Kako su Leeds i Watford ostvarili pobjede protiv Norwicha, odnosno Southamptona, 17. Everton je sada iznad zone ispadanja samo zbog bolje razlike pogodaka od 18. Watforda. Oba sastava imaju po 22 boda, jedan više od 19. Burnleya.

U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 29. kola Arsenal je svladao Leicester sa 2-0 (1-0). Prvi pogodak za Arsenal psotigao je Partey (11) glavom nakon kornera, a konačni rezultat postavio je Lacazette (59) iz kaznenog udarca zbog igranja rukom Soyuncua.

S ova tri boda Arsenal se vratio na četvrto mjesto na ljestvici sa 51 bodom, jednim više uz tri utakmice manje odigrane od petog Manchester Uniteda, dok je Leicester ostao 12. s 33 boda.

Linker
08. svibanj 2024 22:50