Joško Gvardiol i Christopher Nkunku (desno)

 JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
VELIKI TRANSFER

Chelsea doveo strašno pojačanje iz Leipziga, ali to nije Joško Gvardiol! U London stiže as od 80 milijuna eura

U Njemačkoj Francuz igra sjajno i po mnogima je jedan od 10 najboljih napadača svijeta
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. rujan 2022. 16:26

Chelsea je potpisao veliko pojačanje iz Leipziga, ali to nije - Joško Gvardiol. Naime, sjajni francuski napadač Christopher Nkunku (24) u tajnosti je prošao liječnički pregled i naredne će godine igrati za Chelsea, javlja Fabrizio Romano.

Romano ne zna hoće li će transfer biti realiziran u siječnju ili tek u lipnju. Chelsea i Leipzig nisu službeno obznanili dogovor, ali navodi se da Francuz ima otkupnu klauzulu od 60 milijuna eura, te da klub iz Londona pokušava smanjiti taj iznos. Nkunku na Transfermarktu vrijedi 80 milijuna.

U ovoj sezoni, Nkunku je odigrao ukupno 11 mečeva za Leipzig, a postigao je ukupno šest pogodaka. U Leipzig je stigao iz PSG-a. U Njemačkoj Francuz igra sjajno i po mnogima je jedan od 10 najboljih napadača svijeta. Ukupno je u dresu Leipziga odigrao 147 mečeva, a postigao je 53 pogotka, uz 48 asistencija.

image

Leipzig‘s French midfielder Christopher Nkunku controls the ball during warm-up before the start of the UEFA Champions League, Group F, first leg football match between Real Madrid and RB Leipzig at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 14, 2022. (Photo by JAVIER SORIANO/AFP)

JAVIER SORIANO Afp

Linker
16. travanj 2024 09:34