ADRIAN DENNIS Afp
POGLEDAJTE POPIS

Chelsea na ljeto čeka pravi egzodus: Čitava sila igrača bi mogla napustiti klub, a među njima i Mateo Kovačić

U britanskim se medijima spominje kako Manchester City našeg veznjaka već neko vrijeme ima na radaru
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 08. ožujak 2023. 07:53

Chelsea je sinoć svladao Borussiju Dortmund s 2:0 pred svojim navijačima i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u prvoj utakmici izgubili s 1:0. Ipak, u uzvratu su pogotcima Raheema Sterlinga i Kaija Havertza iz kaznenog udarca, uspjeli poraziti njemačkog protivnika. Bez obzira na to, ako pak iduće sezone ne izbore svoje mjesto u Ligi prvaka, mnogi bi igrači mogli natjerati na odlazak kako bi uprava izbjegla veliko smanjenje svojih plaća. Prema Telegraphu, američki vlasnik Todd Boehly želi se riješiti svih igrača prve momčadi koji se ne obvežu na minimalni dvogodišnji ugovor.

Mateo Kovačić, Mason Mount, Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Pierre-Emerick Aubameyang, César Azpilicueta i Thiago Silva imaju ugovore koji istječu 2024. i njihova bi budućnost mogla biti ugrožena ako ne potpišu nove na kraju sezone piše engleski izvor. N‘Golo Kanté bi također mogao gledati vrata kluba jer mu ugovor istječe na kraju sezone dok su Kai Havertz, Ben Chilwell, Conor Gallagher, Edouard Mendy i Hakim Ziyech također navodno na popisu.

image
JUSTIN TALLIS Afp

Malo je vjerojatno da će svih 14 igrača biti prodano odjednom, no neki od igrača već su povezani s odlascima iz zapadnog Londona.

Dijete kluba i engleski reprezentativac Mason Mount jedan je od onih o kojemu se najglasnije priča da će napustiti Stamford Bridge, a Liverpool i Manchester City zainteresirani za njegov potpis. Od početka 2023. godine, Mount nije sudjelovao u niti jednom pogotku u svim natjecanjima, a Graham Potter ga sve rjeđe koristi od prve minute. Za našeg Kovačića brojni su engleski mediji prenosili kako ga Pep Guardiola ima na svojem radaru, dok AC Milan prati Loftus-Cheeka.

image
GLYN KIRK Afp

Plavci su pali na 10. mjesto na ljestvici engleske Premier lige i trenutno zaostaju 11 bodova za mjestom koje vodi u Ligi prvaka nakon što su pod sadašnjim trenerom slavili u samo šest od 19 utakmica u ligi. To znači da bi njihove najveće šanse za ulazak u ovo elitno natjecanje za sljedeću sezonu mogle biti samo ako isto osvoje ove godine čime bi se automatski kvalificirali.

Linker
18. svibanj 2024 08:02