JUSTIN TALLIS Afp
‘TOPNICI‘ BEZ GOLA U 2 KOLA

Chelsea slavio protiv Arsenala u londonskom derbiju, Kovačić sudjelovao kod prvog gola

U derbiju 2. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je kao gost svladao Arsenal sa 2-0
Piše: HinaObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 19:39

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić sudjelovao je u akciji kod prvog pogotka.

Kovačić je u 15. minuti odlično proigrao Jamesa na desnom krilu, uslijedio je prizemni ubačaj na peterac gdje se našao povratnik u redove "plavih" Lukaku te bez problema poslao loptu u nebranjenu mrežu. Konačnih 2-0 postavio je James u 35. minuti snažnim udarcem nakon dodavanja Mounta.

Kovačić je igrao do 72. minute za Chelsea koji se ovom pobjedom priključio Liverpoolu, Brightonu i Tottenhamu na čelu ljestvice s maksimalnih šest bodova, dok je Arsenal bez boda i bez postignutog gola nakon prva dva nastupa.

Ranije u nedjelju Tottenham Hotspur je ostvario drugu uzastopnu minimalnu 1-0 pobjedu na početku nove sezone engleskog prvenstva, ovoga puta na gostovanju kod Wolverhampton Wanderersa, dok je Manchester United produžio svoj niz neporaženosti na gostovanjima, no osvojio je samo bod kod Southamptona odigravši 1-1.

Tottenham je do pobjede protiv bivše momčadi svog novog menadžera Nuna Espirita Santa stigao ranim pogotkom Delea Allija (9-11m) iz kaznenog udarca kojega je sam izborio.

United je izjednačio rekord Premier lige od 27 uzastopnih gostovanja bez poraza kojega od 2004. godine drži Arsenal, ali usprkos velikom pritisku nije uspio osvojiti sva tri boda u Southamptonu. Domaći su poveli uz veliku dozu sreće u 30. minuti, prvo sudac nije vidio guranje Stephensa koji je oteo loptu Brunu Fernandesu, uslijedilo je proigravanje prema Armstrongu koji je dodao Adamsu, a njegov udarac se od Fredova bloka odbio u sam kut, neuhvatljivo za De Geu. U nastavku je United uspio samo izjednačiti, Pogba i Fernandes su odlično kombinirali, lopta je došla do Greenwooda (55) koji je uspio kroz blok i domaćeg vratara pogoditi mrežu. United sada imačetiri boda, dok je Southampton osvojio prvi bod u novoj sezoni.

Kolo će u ponedjeljak zaključiti West Ham United i Leicester City.

Linker
20. travanj 2024 10:02