David Fofana

 JOSE MIGUEL FERNANDEZ/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Miguel Fernandez/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
TEK MU JE 20 GODINA

Chelsea službeno doveo prvo pojačanje! Stigao Haalandov nasljednik, odšteta veća nego za Norvežanina

Na Stamford Bridge je došao David Fofana koji je do sada igrao za norveški Molde.
Piše: SNObjavljeno: 28. prosinac 2022. 18:55

Chelsea je jedan od klubova oko kojih se spominje veliki broj potencijalnih pojačanja u ovom prijelaznom roku, među kojima najviše zvone imena dvojca iz Leipziga - Joška Gvardiola i Christophera Nkunkua. No, dok se transferi njih dvojice ne dogode, na Stamford Bridgeu su službeno doveli prvo zimsko pojačanje - u klub je došao 20-godišnji napadač David Datro Fofana.

Fofana će službeno biti predstavljen kao igrač Chelseaja s prvim danom 2023. godine, ali danas je londonski klub sve dogovorio s njegovim dosadašnjim poslodavcem, norveškim Moldeom. Fofana je već odavno bio na radaru Chelseaja, a danas je službeno objavljeno kako su klubovi postigli dogovor pa će Molde za njega dobiti odštetu od 12 milijuna eura.

Fofanin transfer je rekordni u povijesti Moldea, veći čak i od iznosa kojeg je klub dobio od Salzburga za Erlinga Haalanda. Tada su Norvežani uprihodili 8 milijuna eura, a Fofana je na neki način Haalandov nasljednik. On je došao u Molde nešto iza Haalandovog odlaska i to iz Abidjan Cityja, kluba iz Obale Bjelokosti za čiju je reprezentaciju odigrao dvije utakmice. Sada ga čeka odlazak na veliku scenu, u redove Chelseaja.

Linker
25. travanj 2024 15:37