Mudrik je jedan od igrača kojeg će Chelsea sigurno registrirati za Ligu prvaka

 MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia
POTPUNO APSURDNO

Chelsea u velikim problemima nakon ludog prijelaznog roka, ne mogu registrirati čak četiri nova igrača

Ligu prvaka neće igrati nogometaši koji su plaćeni 97,5 milijuna eura
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 01. veljača 2023. 08:29

Postoji Chelsea, a postoje i svi drugi klubovi na svijetu. Tako bi se nekako mogao sublimirati zimski nogometni prijelazni rok. Klub sa Stamford Bridgea je ovog siječnja nemilice trošio na pojačanja - ukupno 329,5 milijuna eura, a to je nevjerojatnih 43% vrijednosti svih pojačanja Premiershipa, lige u kojoj se tradicionalno najviše troši na dolazak novih igrača. Ukupno je Chelsea, kada se zbroji i ljetni prijelazni rok, na pojačanja ove sezone potrošio čak 611,49 milijuna eura što je apsolutni rekord kojeg je neki klub ikada potrošio u jednoj sezoni.

Posljednjeg dana prijelaznog roka Chelsea je srušio rekord i po plaćenoj odšteti za pojedinačno pojačanje u Premiershipu. Enzo Fernandez je plaćen Benfici 121 milijun eura. Prethodno je transfer Jacka Grealisha iz Aston Ville u Manchester City bio rekordan za 117,5 milijuna eura.

Fernandez je sedmo zimsko pojačanje na Stamford Bridgeu. Prije njega su došli Joao Felix (posudba iz Atletico Madrida, 11 milijuna eura), Mihajlo Mudrik (Šahtar, 70 milijuna), Benoit Badiashile (Monaco, 38 milijuna), Noni Madueke (PSV, 35 milijuna), Andrey Santos (Vasco de Gama, 12,5 milijuna) i David Datro Fofana (Molde, 12 milijuna). Trener Graham Potter nema lak zadatak uklopiti sve nove igrače u momčad, a tu je i jedan veliki problem za Ligu prvaka - četiri s liste ovih pojačanja neće moći nastupiti u utakmicama osmine finala protiv Borussije Dortmund te eventualnim daljnjim stupnjevima tog natjecanja.

image

Joao Felix je odmah po dolasku zauzeo mjesto u prvoj momčadi

BEN STANSALL Afp

Naime, prema UEFA-inim pravilima svaki klub može registrirati samo tri nova igrača prije nokaut-faze i to bez obzira na to jesu li ti nogometaši igrali u grupnoj fazi za neki drugi klub. To znači kako Felix može biti registriran, a s obzirom na to da je Portugalac odmah po dolasku zauzeo mjesto u prvoj momčadi, za očekivati je da on bude registriran za Ligu prvaka. Isto vrijedi i za Mudrika, a Chelsea sigurno nije rušio rekorde za Fernandeza da ga ne bi koristio u elitnom europskom natjecanju.

To znači kako bi bez Lige prvaka ove sezone trebali ostati Badiashile, Madueke, Santos i Fofana. Svi oni su mladi igrači od kojih se puno očekuje u budućnosti, a to posebno vrijedi za potonja dva čiji transferi nisu toliko zvučni. No, Badiashile i Madueke su se sigurno nadali nastupu u Ligi prvaka kada su dolazili na Stamford Bridge. Uostalom, njihovi transferi su peti i šest najskuplji ove zime u cijelom svijetu, ali utakmice protiv Borussije morat će gledati s tribina.

Chelsea je srušio sve rekorde, a koliko apsurdno izgleda količina novca koje je potrošio na transfere dovoljno govori činjenica da Ligu prvaka neće igrati nogometaši koji su plaćeni 97,5 milijuna eura. Toliko novca ove zime nije potrošio niti jedan engleski klub za svoja pojačanja...

Linker
28. travanj 2024 21:23