Jurgen Klopp

 BEN STANSALL Afp
OBJAVLJENO PRIOPĆENJE

Cijela snimka je pregledana: Jürgen Klopp je lagao i prijeti mu žestoka kazna? Uz to se još i ozlijedio

Trener Liverpoola je u velikim problemima uoči završnih susreta Premierlige...
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 01. svibanj 2023. 11:08

Uslijed navijačkih strasti i privrženosti Hajduku i Dinamu, mnogi su ljubitelji hrvatskog nogometa zbog poljudskog derbija propustili neke druge iznimne događaje. I dok su na Poljudu igrači Hajduka i Dinama striktno primjenjivali "pakt o nenadapadnju", nekoliko tisuća kilometara dalje, na Anfield Roadu, zbivale su se dramatične sekvence dvoboja između Liverpoola i Tottenhama (kojima je posredstvom televizije svjedočio svekoliki nogometni svijet).

Trupe Jürgena Kloppa ostvarile u "blitzkrieg": u samo 15 minuta Redsi su razorili obranu Tottenhama i poveli 3-0. Međutim, do treće minute sudačke nadoknade, gosti iz Londona rezultat su iznivelirali. Ali, priči tu nije bio kraj. Prije završnog zvižduka suca Paula Tierneya, Liverpool je vratio prednost za 4-3!

image

Paul Tierney

PAUL ELLIS Afp

Za ostrašćenog Kloppa toliko uzbuđenja u samo 90 minuta bilo je previše. U posljednjem činu drame na Anfieldu, Nijemac je prosvjedovao kod četvrtog suca Johna Brooksa (ovaj je unezvjerenog Kloppa promatrao mirno, poput sfinge), a potom i glavnog Paula Tierneya. Razlog Kloppovim eskapadama bio je pogodak napadača Tottenhama Richarlisona za 3-3. Menadžer Liverpoola je smatrao da slobodnog udarca, koji je prethodio golu – nije bilo. Stoga je ušao u "verbalni klinč" s Tierneyem (repovi njihovih razmirica sežu do sukoba 2021.). Epilog obračuna bio je žuti karton Kloppu...

- Možda moje ponašanje nije bilo primjereno, ali ono što mi je on (Tierney) rekao bilo je neprihvatljivo – izjavio je u kamere Sky Sportsa, Jürgen Klopp.

Na njegovo senzacionalističko očitovanje reagirala je Udruga engleskih profesionalnih sudaca (PGMOL - Professional Game Match Officials Limited), prigodnim priopćenjem:"Službene osobe u Premier ligi snimaju se na svim utakmicama putem komunikacijskog sustava i nakon što smo u potpunosti pregledali audio zapis suca Paula Tierneyja, možemo potvrditi da je cijelo vrijeme postupao na profesionalan način, uključujući i izricanje upozorenja menadžeru Liverpoola, te stoga snažno odbacujemo svaku sugestiju da su Tierneyevi postupci bili neprimjereni."

Prema pisanju britanskih medija "slučaj Klopp" će jamačno biti proslijeđen disciplinskim organima Engleskog nogometnog saveza (FA) i menadžer Liverpoola mogao bi se zbog lažnog očitovanja suočiti s novčanom ili kaznom zabrane vođenja svoje momčadi.

No, pitanje je – hoće li Klopp biti uopće u stanju voditi Liverpool – iz zdravstvenih razloga. Naime, pri kraju utakmice, nakon pobjedničkog (četvrtog) gola svoje momčadi, zatrčao se prema četvrtom sucu, ali mu je pritom stradala noga. Prema TV snimci, posrijedi je zadnja loža ili aduktor. U svakom slučaju Jürgen Klopp je u velikim problemima uoči završnih susreta Premierlige...

Linker
27. travanj 2024 02:56