Action Images via Reuters
SLAVNI TRENER NA RUBU SUZA

CIJELI NOGOMETNI SVIJET DIVI SE ČUDESNOJ POBJEDI, NO JEDNA JE POSEBNA SITUACIJA DO KRAJA GANULA JÜRGENA KLOPPA 'U tom sam trenutku htio zaplakati!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2018. 22:56

Bila je to jedna od najvećih pobjeda Liverpoola protiv Arsenala u povijesti njihovih međusobnih okršaja, a rekord je još uvijek 5:0 iz travnja 1964.

U derbiju 20. kola engleskog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Arsenal sa 5:1 učvrstivši se na vodećoj poziciji Premiershipa, a junak utakmice bio je Roberto Firmino s tri gola, dok je Dejan Lovren izborio jedanaesterac.

Topnici na kraju mogu biti sretni što su prošli samo s pet pogodaka u Lenovoj mreži.

Počelo je po gostujućim željama jer je Iwobi već nakon 11 minuta probio lijevu stranu te odlično ubacio za Maitland-Nilesa koji klizećim startom gura loptu u mrežu. I to je otprilike sve što je Arsenal odigrao na Anfieldu...

Već pet minuta kasnije Bobby Firmino donio je Redsima prednost, prvo nakon biljara u 16-ercu Topnika gdje je Lichsteiner napucao Mustafija, a potom nakon slaloma u kojem Mustafi, potom i Sokratis nisu htjeli načiniti prekršaj dok je Brazilac prolazio pored njih kao pored stupova na treningu.

Da bi pogodak bio efektniji, Firmino je lažnjakom još na pod 'složio' Torreiru i Lena prije mirne završnice. Liverpool je letio terenom, nakon pola sata bilo je 3:1 jer se obrana Arsenala nije snašla na dugu loptu Robertsona s kojom je Salah mirno poslužio Manea. Prije odmora pao je i 'poker', Egipćanin je pao kad je osjetio kontakt Sokratisa na leđima, a zatim realizirao 11-erac.

Screenshot

U nastavku je Emery ubacio Koscielyja umjesto Mustafija, nešto je Leno i obranio, a i Liverpool je digao nogu s gasa jer već za nekoliko dana mora na Etihad, tek je još Lovren izborio neuvjerljivu najstrožu kaznu koju je Salah prepustio Firminu za 'hat-trick'. Od derbija ni "D", Redsi su uvjerljivo otpuhali goste s terena i priuštili navijačima najljepši novogodišnji poklon.

Oduševljeni trener Liverpoola Jürgen Klopp još je više razgalio navijače svojim komentarom na zanimljivu situaciju kod penala. Mo Salah je, naime, prepustio izvođenje kaznenog udarca Firminhu, kako bi ovaj postigao hat-trick.

"Kada je Mo prepustio izvođenje jedanaesterca Bobbyju, skoro sam zaplakao! Svi mi znamo koliko Mo voli zabiti gol, ali poklonio ga je Bobbyju", rekao je nakon utakmice ganuti Nijemac.

Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters

Trener Arsenala Unai Emery pokušao je ublažiti dojam debakla na Anfieldu.

"Mislim da smo počeli vrlo dobro i postigli prvi zgoditak na utakmici, no zatim su oni napravili razliku na terenu svojom napadačkom igrom, odlučnošću i kvalitetom. Mi ih jednostavno nismo mogli zaustaviti. U drugom smo poluvremenu nastojali malo po malo vratiti ravnotežu u susret, no dosuđeni nas je jedanaesterac u potpunosti zaustavio. Ovo je loš rezultat. Jedino što možemo pokušati je nešto naučiti iz ovoga poraza.", smatra španjolski strateg.

"Znamo da defenzivno moramo bolje. Igrači Liverpoola strahovito su napredovali i oni nam moraju biti primjer. Nadam se da ćemo i mi postići takav progres.", zaključio je Emery.

Branič Liverpoola Nizozemac Virgil van Dijk objasnio je zašto je došlo do ranoga pogotka gostiju:

"Znali smo da su opasni u prekidima. Nesretno smo primili prvi pogodak, no zatim smo reagirali onako kako smo morali i smatram da smo apsolutno zaslužili pobjedu. Unatoč tome što smo zadovoljni trenutnim stanjem, mi svejedno moramo unaprijediti svoju igru, moramo zadržati ovaj nivo kvalitete i nastaviti u istome smjeru. U nogometu je sve moguće. Na dobrom smo putu, ponekad je teško, no ovo je izuzetno dobro vrijeme za biti igrač Liverpoola.", poručio je Nizozemac.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 12:14