Pep Guardiola

 IAN KINGTON Afp
POČINJE SUĐENJE STOLJEĆA

Cityju prijeti brutalna kazna: Oduzimaju mu 100 bodova, a moguće je i izbacivanje iz lige?

‘Ako su krivi onda će biti ozbiljno kažnjeni‘, smatra analitičar Kieran Maguire
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. rujan 2024. 13:20

Stručnjak za nogometne financije Kieran Maguire vjeruje da Manchester Cityju prijeti oduzimanje do 100 bodova ako se proglasi krivim za krišenjem financijskog fair-playa po 115 točaka optužnice. Financijske nepravilnosti odnose se na razdoblje od devet godina, između 2009. i 2018., a uz oduzimanje bodova i novčane sankcije najstroža kazna bude li klub Etihada proglašen krivima je izbacivanje iz lige.

Postupak će započeti u ponedjeljak, presuda se očekuje u proljeće 2025., a Maguire smatra da bi City mogao oštro kažnjen budu li proglašeni krivim po svim točkama optužnice.

- Iako će saslušanje završiti za osam tjedana, morate sve te dokaze za iznijeti komisiji i vjerojatno će im onda trebati tri do četiri mjeseca jer moraju donijeti odluku o svakom od 115 slučaja. Ako su krivi onda će biti ozbiljno kažnjeni tako da će svaki klub koji razmišlja ponovno krenuti tim putem shvatiti da bi to bila vrlo štetna stvar za budućnost - kazao je.

I Pep Guardiola željno iščekuje rasplet.

- Znam što ljudi traže, znam što očekuju, ali svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja - rekao je trener Cityja na ranije izrečenu tvrdnju predsjednik LaLige Javiera Tebasa koji je kazao klubovi Premier lige potajno žude da City bude kažnjen.

Linker
14. rujan 2024 17:53