BEN STANSALL Afp
SPURSI U OFENZIVI

Conte slaže novi Tottenham! Nakon Perišića stižu dva igrača iz Barcelone, a želja je i napadač Chelseaja

Tottenham je u velikoj ofenzivi i očito se žestoko pripremio za nadolazeće ljeto
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. lipanj 2022. 09:37

Antonio Conte dobio je potrebne resurse da složi momčad po svom ukusu, te mu je klub pripremio 150 milijuna funti za pojačanja.

Talijan je već potvrdio svoj prvi transfer, osiguravši Ivana Perišića, koji je došao iz milanskog Intera, ali kao slobodan igrač. Hrvatski ofenzivac pokrit će lijevu stranu napada, odnosno lijevi bok, jer pretpostavka je da će Conte forsirati sustav 3-5-2.

Tottenham je, tvrde Englezi, blizu dogovora o dvogodišnjoj posudbi središnjeg braniča Barcelone Clementa Lengleta. Ovaj 26-godišnjak je rijetko nastupao za Blaugranu prošle sezone, a Barca čini sve kako bi se riješila igrača koji nisu u prvom planu, te tako rasteretila blagajnu u kojoj je stanje i dalje dosta kritično.

Tottenham je ponovno iskazao želju za dovođenjem Adame Traorea. Krilni napadač, koji se najbolje snalazi na desnoj strani terena, već je zimus bio povezivan sa Spursima, ali tada je izabrao Barcelonu. Kako je sve manje vjerojatno da će Barca njegovu posudbu iz Wolvesa učiniti trajnom. Antonio Conte ga vidi kao odlično rješenje. Traoreova cijena je oko 30 milijuna eura.

Tottenham je navodno zapeo i za Romelua Lukakua, o kojem Conte ima sjajno mišljenje. Lukaku bi također došao na posudbu s opcijom kupnje, ali navodno će to biti teška misija, jer belgijski napadač se prije svega želi vratiti u Inter. A i pitanje je koliko Chelsea želi posudbama pojačavati velikog gradskog rivala.

Linker
28. travanj 2024 00:15