Alex Ferguson
 LINDSEY PARNABY Afp
NJEGA SE SVE PITA

Conte više nije prvi favorit za klupu Uniteda, evo koga žele čelnici kluba, ali i veliki Sir Alex!

Neki klupski čelnici skeptični su zbog njegove osobnosti i potencijalno velikih apetita na tržištu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 30. listopad 2021. 09:59

Hoće li sljedeća utakmica Manchester Uniteda na Old Traffordu, gradski derbi sa Cityjem koji se igra u subotu, 6. studenoga, ujedno biti i oproštaj Olea Gunnara Solskjaera? Odgovor na vruće pitanje trenutačno ne zna ni klupska uprava, ali sudeći prema informacijama koje redovito cure u medije, Norvežaninu treba čudo da preživi.

Joel Glazer i Ed Woodward zasad su odoljeli iskušenju da potjeraju Solskjaera, koji će voditi United na gostovanju kod Tottenhama (subota, 18.30), a gotovo sigurno i protiv Atalante u Bergamu u utorak. Nastavi li, međutim, nizati loše rezultate, smjena je neizbježna, a ESPN je objavio da prvi favorit više nije Antonio Conte, već Brendan Rodgers.

Menadžer Leicester Cityja lansirao se u trenersku orbitu 2012., kad je s klupe Swanseaja, koji je doveo do Premier lige, otišao u Liverpool. Kasnije je trofejnu riznicu napunio sa Celticom, a Leicester je preuzeo početkom 2019. i proljetos ga odveo do povijesnog trofeja u FA Kupu. Rodgers u hodnicima Old Trafforda ima nekoliko simpatizera koji smatraju da bi mogao preporoditi momčad, a novinari su ga uoči utakmice s Arsenalom zamolili da prokomentira glasine.

- Ne razmišljam o njima. Siguran sam i da je navijačima već zamorno slušati ih. Kad vodite klub poput Leicestera, uvijek postoje razne priče. Moj je fokus isključivo na ovom klubu, na razvijanju momčadi i borbi za naslove. Uprava, osoblje i igrači imaju istu viziju kao i ja - odgovorio je.

Manchester Evening News piše da Rodgersa podržava i legendarni Sir Alex Ferguson, budući da već godinama gaje dobar odnos. Što se tiče Contea, koji je već mjesecima bez kluba i ne skriva želju za dolazak u Manchester, ESPN piše da su neki klupski čelnici skeptični zbog njegove osobnosti i potencijalno velikih apetita na tržištu. Ipak, Talijan je i dalje na listi kandidata pa je izvjesno da će, u trenutku kad Solskjaer postane bivši, izbor biti između njega i Rodgersa.

Linker
01. svibanj 2024 06:57