OLI SCARFF Afp
SAMO 1 SVIJETLI TRENUTAK

Čudniju utakmicu nikad nije odigrao! Nevjerojatne brojke Haalanda u uvjerljivoj pobjedi Cityja

Asistencija teško može poništiti brojke koje su jako skromne i nadasve čudne za igrača takvog kalibra
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 18:35

Erling Haaland (22) stigao je u Manchester City kao veliko pojačanje. Mladi napadač oduševio je igrom u 1. kolu kada je gostovao kod West Hama, zabio je oba gola u pobjedi 2:0. Danas je međutim odigrao možda najčudniju utakmicu u karijeri. Upisao je asistenciju u domaćoj pobjedi (4:0) Manchester Cityja protiv Bournemoutha, ali to mu je bio jedini svijetli trenutak na utakmici. Igrao je 74. minute, ukupno je u dodiru s loptom bio svega osam puta (?), a imao je ukupno dva dodavanja (?), od kojih je jedno ispalo asistencija. Uputio je jedan udarac u okvir gola, jedan izvan okvira. Imao je tri duela i sva tri je izgubio. Nije zaradio niti jedan prekršaj. To je statistika koju otkriva stranica SofaScore.

image
OLI SCARFF Afp

Oni koji su ipak uživo pogledali utakmicu mogli su vidjeti sjajni Man. City, posebno u prvom poluvremenu kada je poveo 3:0. Imao je City 67 posto posjeda lopte, 19 udarac, sedam u okvir. Promašio je domaćin i dvije velike prilike. Međutim, u tom stalnom pritisku za Haalanda je bilo jako malo prostora, a on je ipak igrač brzine i dubine i očito će mu trebati neko vrijeme da se privikne da u utakmicama Cityja suparnici često igraju "bunker", jer i nemaju izbora za neku drugu taktiku.

Norveški napadač tako neće po dobrom pamtiti domaći debi u dresu Cityja. Asistencija teško može poništiti brojke koje su jako skromne i nadasve čudne za igrača takvog kalibra.

Dva gola i dvije asistencije Jesusa za Arsenal

U susretu Arsenala i Leicestera briljirao je bivši napadač Cityja Gabriel Jesus sa po dva gola i asistencije. U prvom poluvremenu Jesus (23, 35) je zabijao, prvi gol postigao je fantastičnim lobom sa 12-ak metara iskosa, a drugi kada je glavom s metra proslijedio loptu u mrežu. Leicester je sretno stigao do prvog pogotka autogolom Salibe (53-ag), ali samo dvije minute potom grubo je pogriješio vratar gostiju Ward kojemu je ispala lopta, a Jesus ju je ostavio za udarac Xhake (55) za 3-1. Maddison (74) je snažnim udarcem smanjio na 3-2, ali opet je Arsenalu trebalo samo dvije minute za povratak na dva gola prednosti. Jesus je povukao napad, proigrao Martinellija (76) koji je bio precizan sa 18 metara.

Ranije u subotu Aston Villa je na svom terenu svladala Everton sa 2-1 (1-0). Domaći su poveli 2-0 golovima Ingsa (31) i Buendije (85), da bi na konačnih 2-1 autogolom smanjio bivši igrač Evertona Digne (87-ag). Ovo su prva tri boda za Aston Villu u novoj sezoni, dok je Everton i nakon dva kola bez boda. (Hina)

Linker
03. svibanj 2024 01:02