Thomas Tuchel i Kovačić

 OLI SCARFF Afp

Čudo se dogodilo: ‘Ja ne znam kako je Mateo Kovačić ugurao gležanj u kopačku, a odigrao je utakmicu!‘

Kova je odigrao malo više od sat vremena, ali je bilo očigledno da nije mogao dati koliko inače može
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. svibanj 2022. 10:19

Nisu ovo baš dani, odnosno sezona za pamćenje Chelseaovih navijača, pa jasno ni igrača. Ostali su bez višedesetljetnog vlasnika, pa neko vrijeme živjeli u nespokoju hoće li ih tko kupiti, hoće li klub preživjeti. Od trofeja naslova prvaka Europe su se oprostili, ima već duže vrijeme, te se još samo nominalno se kite naslovom najboljeg kluba na kontinentu. Do konca ovog mjeseca.

Onda su u subotu izgubili i finale FA kupa, još k tomu jedanaestercima što je jedan od jamačno nesretnijih načina gubljenja bilo koje utakmice, poglavito nekog finala. Uz sve, u navedenoj su utakmici bili pritisnuti problemima s ozlijeđenim igračima, što je samo dodatno u rotaciji nanijelo više problema treneru im, Thomasu Tuchelu. Nijemac na klupi Bluesa nakon utakmice se izjadao.

image
MI NEWS Nurphoto Via Afp

- Mučili smo se. Nedostajala su nam četvorica igrača, a N'Golo Kante je odradio tek jedan trening prije utakmice i to s 50 posto intenziteta. Mateo Kovačić je odigrao utakmicu s gležnjem za koji nisam ni znao da može ugurati u kopačku.

Mateo Kovačić je zamijenjen u 66. minuti, a njegov je nastup bio dvojben i uoči finala. Kovačić je naime pretrpio ozljedu u utakmici ranije, u prvenstvu protiv Leedsa kada mu je nastradao gležanj. Uostalom, prije same utakmice na Wembleyu kontra Liverpoola, trener Tuchel je nedvosmisleno izjavio.

- Bilo bi čudo da Kova zaigra u finalu FA kupa. Vrlo, vrlo, vrlo je izvjesno da neće igrati. To su jako loše vijesti za nas. On nam je ključni igrač i vidjeli ste koliko nam znači. Trebalo bi se dogoditi čudo da zaigra.

Čudo se dogodilo. Kova je odigrao malo više od sat vremena na Wembleyu, ali je bilo očigledno da nije mogao pružiti sve ono što se od njega s pravom očekuje i koliko može.

Linker
26. travanj 2024 11:43