JUSTIN TALLIS AFP
RASPAD SISTEMA

ČUDO SE DOGODILO! LIVERPOOL DOŽIVIO NE PRVI PORAZ, NEGO DEBAKL SEZONE! Lovren napokon dobio priliku, jedan od najboljih na svijetu dvaput kiksao

Nogometaši Watforda priredili su senzaciju pobijedivši u susretu 28. kola engleskog prvenstva Liverpool sa 3:0 prekinuvši niz Redsa od čak 44 ligaška susreta bez poraza.
Piše: HinaObjavljeno: 29. veljača 2020. 21:12

Junak velike pobjede Watforda bio je dvostruki strijelac Ismaila Sarr (54, 60), a među strijelce se upisao i Troy Deeney (72). Za Liverpool je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, no uklopio se u sivilo svog sastava.

Kod prva dva gola velike je greške napravio jedan od najboljih nogometaša svijeta, Virgil van Dijk, a Dejan Lovren igra od prve minute za Redse.

Kod prvog gola, nakon ubačaja iz auta lopta je preskočila Lovrena koji je čuvao svog igrača, a neobjašnjivo nonšalantno reagirali su Virgil van Dijk i Andrew Robertson. Francuski veznjak Doucoure sjajno se snašao te uposlio 22-godišnjeg senegalskog napadača Ismailu Sarra koji zabija za vodstvo Watforda.

 Photo by Justin TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS AFP
Ismaila Sarr

Troy Deeney iskoristio je nepažnju Liverpoolove obrane i poslao sjajnu loptu između Lovrena i Van Dijka, a vižljasti Sarr im bježi te 'lobom' matira Alissona za velikih 2:0 protiv Redsa!

Kod trećeg gola, Trent Alexander-Arnold neobjašnjivo je pogriješio i pokušao dodati Alissonu, međutim Ismaila Sarr se ovoga puta našao u ulozi asistenta. 'Nanjušio' je gdje bi ta lopta mogla ići, presjekao je dodavanje te nesebično uposlio Troya Deeneyja koji zabija za konačnih 3:0!

Posljednji put Liverpool je izgubio 3. siječnja 2019. na gostovanju kod Manchester Cityja (1-2), a potom nanizao čak 44 utakmice bez poraza.

Činilo se kako bi momčad Jurgena Kloppa mogla dostići rekord Arsenala od 49 utakmica bez poraza i tako preuzeti naslov "Invincibles". Međutim, Liverpool je pao na gostovanju kod davljenika Watforda kojem je svaki bod važan u borbi za prvoligaški spas.

Ovim porazom Liverpool je propustio priliku postati i prvi klub u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa sa 19 pobjeda zaredom. Ostao je na 18 koliko je ostvario i Manchester City 2017. godine.

Navijače Liverpool može utješiti činjenica kako ovaj poraz neće bitnije utjecati u bobi za naslov prvaka. "Redsi" i dalje imaju ogromna 22 boda više od Manchester Cityja.

Zanimljivo, Watford je u zadnjih osam susreta upisao čak sedam poraza i remi protiv Liverpoola, pri čemu je u zadnje četiri utakmice primio čak 15 golova. No ovoga puta domaćin je u potpunosti dominirao i mogao je i uvjerljivije slaviti.

Koliko je Liverpool bi nemoćan možda i najbolje oslikava podatak kako je Kloppova momčad u prvom poluvremenu uputila samo jedan udarac prema suparničkim vratima, što joj se dogodilo još samo jednom u 172 ligaške utakmice pod vodstvom njemačkog stručnjaka.

Liverpool vodi na ljestvici sa 79 bodova, Manchester City je drugi sa 57 bodova, dok je na trećem mjestu Leicester City sa 50 bodova.

Watford je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja, sada je na 17. mjestu.

Linker
21. travanj 2024 14:40