Emiliano Martinez na dočeku u Buenos Airesu

 Tomas Cuesta/afp/profimedia
NEUKROTIVI KARAKTER

Čuvenom treneru je dosta: ‘Najprljaviji Argentinac‘ leti iz kluba nakon serije vulgarnih ispada!?

Četverostruki osvajač Europske lige navodno poduzima sve kako bi se riješio najboljeg vratara SP-a
Piše: SN, HinaObjavljeno: 24. prosinac 2022. 18:59

Nogometni svijet (izuzevši Argentince) i proslavljeni trener Unai Emery možda imaju jednu zajedničku točku - ne podnose Emiliana Martineza, vratara koji je tijekom Svjetskog prvenstva činio već stotinu puta prepričane prljave poteze, od provokacija do direktnog vrijeđanja suparnika. Mnogi mediji prenose da bi zbog toga Martinez mogao ostati bez kluba, jer spomenuti trener Aston Ville navodno već duže vrijeme nije ljubitelj svoje ‘jedinice‘.

Odmah treba napomenuti da ova vijest nije potvrđena od nekog potpuno relevantnog izvora, zasad uglavnom kruži u nešto manje pratećim medijima, a prvotni izvor informacije je Fichajes.net, španjolski portal koji se bavi transferima.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Oni tvrde da Emery ‘pomiče sve moguće niti da bi argentinski vratar napustio klub‘. Nadalje, pišu da četverostruki osvajač Europske lige nije zadovoljan Martinezovim temperamentom, što je glavni razlog zašto bi želio da raskrste puteve. Spomenuli su i moguću zamjenu, a to je marokanski vratar Bono, koji je također briljirao u Kataru, a transfer iz Seville iznosio bi oko 40 milijuna eura.

Nije ovo prva takva priča - britanski Football Insider 28. studenog pisao je o trzavicama između vratara i trenera Aston Ville, te naveo da bi Emery od iduće sezone volio gledati neko drugo lice među svojim vratnicama. Emery nije govorio o svemu navedenom, po pitanju Martineza i njegova ponašanja oglasio se samo jednom.

"Ponekad je teško kontrolirati velike emocije. Razgovarat ću s Martinezom o njegovim proslavama sljedeći tjedan, sada je sa svojom reprezentacijom i to treba poštovati. Kada se vrati u klub, onda postaje naša odgovornost, tada ćemo razgovarati o prvenstvu. Ponosni smo na njega", kazao je Emery na upit o ponašanju Martineza.

Sve jače kritike na račun Martineza

Trener nogometaša Crystal Palacea Patrick Vieira nazvao je slavlje vratara Aston Ville na SP-u Emiliana Martineza "glupim" i istaknuo da je ocrnio pobjedu Argentine u finalu Svjetskog prvenstva u Katru.

image

Unai Emery

JOSEP LAGO Afp

"Slike vratara koje sam vidio su malo pokvarile ono što je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu. Mislim da nije bilo potrebe za tim. Ponekad ne možete kontrolirati svoje emocije, ali mislim da je Martinez napravio nešto glupo na ceremonijama", rekao je Vieira, koji je i sam bio svjetski prvak s Francuskom 1998.

Nakon pobjede Argentine u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske, Martinez je napravio nepristojnu gestu Zlatnom rukavicom koja mu je dodijeljena kao najboljem vrataru turnira. Nekoliko je puta ismijao i francuskog napadača Kyliana Mbappea. Tijekom pobjedničke parade u Buenos Airesu, Martinez je viđen kako drži lutku koja predstavlja bebu, čije je lice bilo prekriveno fotografijom Mbappea, koji je postigao tri gola u finalu.

Martinez će se sljedeći tjedan vratiti u svoj klub, a trener Aston Ville Unai Emery najavio je da namjerava razgovarati s vratarom o njegovom kontroverznom ponašanju. Francuska ministrica sporta Amelie Udea-Castera bila je puno oštrija prema Martinezovu ponašanju.

"Smatram to jadnim. To je vulgarno, neprimjereno i nedoraslo prilici", rekla je ministrica, dodavši da se Martinez "nije istaknuo kao pobjednik, već se ponašao prilično loše".

Linker
27. travanj 2024 07:00